Afbeelding
Foto: pr

Mathhäus Passion

Uitvoering n Is het de muziek? Is het de dramatiek? Eigenlijk is het de combinatie van beiden. De laatste decennia is de Mathhäus Passion met een ongekende opmars bezig. Al jaren laten velen zich in vervoering brengen door dit muzikale meesterwerk van J.S. Bach. Op vrijdag 7 april zal Hallelujah haar 60e Matthäus Passion uitvoeren, omgeven door professionele solisten en orkest. Iets wat je op z'n minst een keer gehoord moet hebben. Of kun je beter zeggen; meegemaakt moet hebben.

Bach heeft in de Matthäus Passion de letterlijke tekst van het lijdensverhaal op weergaloze wijze op muziek gezet. Dit wordt afgewisseld met weerspiegelingen van het geweten in de schitterende aria's en niet te vergeten de bekende koralen. Dit is de reden dat de Matthäus Passion niet alleen onder religieuze bezoekers zo'n aantrekkingskracht heeft. Wie wordt niet geraakt door de dramatiek van verraad, samenzwering, spijt, opoffering, lijden en sterven?

Het koor heeft een lange en zeer warme band met de Matthäus Passion maar routine mag het nooit worden. Dat kan ook niet want direct na de eerste klanken besef je dat je met iets monumentaals bezig bent wat simpelweg niet afgeraffeld kán worden. Voor velen is het de mooiste muziek ooit gemaakt.

Er zijn nog slechts enkele kaarten beschikbaar bij de leden, plaatselijke VVV of online via www.cokhallelujah.nl.


Inloopochtend

Ontmoeten n Volgende week woensdag 5 april is er weer een inloopochtend in het Trefpunt aan het Boonrak. Een ieder die zin heeft om even gezellig te babbelen, een kopje koffie te drinken of zo maar even binnen te lopen is van harte welkom. De vrijwilligers van de kerken in Valkenburg, zien uit naar uw komst. Leesvoer ligt klaar en de spellendozen ook. Dus voor elk wat wils. Kom gezellig langs tussen 10.00 uur en ongeveer 11.30 uur.


VrouwenTijd

Creatief n Woensdagochtend 12 april is er een vrouwen koffie-ochtend in de zaal van de Hervormde Kerk, Castellumplein 1. Aanvang 9.00 uur, maar de koffie staat vanaf 08:45 uur klaar. Spreekster is Dicky Koning uit Katwijk. Zij komt         vertellen over het thema 'Follow the Leader'.

Het creatieve gedeelte is dit keer iets met bloemen. Kosten zijn € 7,50. Nieuwsgierig geworden? Geef je snel op via email: mklok000@ziggo.nl