Naast bloemen en planten ook muziek en kunst bij Kom in de Kas. | Foto: pr.
Naast bloemen en planten ook muziek en kunst bij Kom in de Kas. | Foto: pr. Foto: pr

Zaterdag open dag Kom in de kas

n Tuinbouw experience voor hele gezin

Indoorvolkstuin n Zaterdag 1 april zetten elf kwekerijen in Kloosterschuur hun deuren open voor het publiek ter gelegenheid van Kom in de Kas.

Het lentegevoel hangt in de lucht en in de kas van Indoorvolkstuin laat zich dat ook al zien. Het groeit er al als kool. Waar je als volkstuinder buiten waarschijnlijk nog moet beginnen wordt er bij Indoorvolkstuin al volop geoogst. Indoorvolkstuin is je hobby jaarrond uitoefenen in een heerlijk (werk)klimaat. Niet afhankelijk zijn van het weer. Doordat het weer geen invloed heeft kun je ook een groter variëteit aan gewassen telen. Van de oer-Hollandse bloemkool tot aan exoten zoals meloenen, diverse pepers, kiwi's.......... He seizoen begint al vroeg en de productie is ook groter. Je hebt dus ook een veel kleiner tuintje nodig dan wanneer je buiten tuiniert. Dit brengt ook minder werk met zich mee. Ieder tuintje heeft een eigen watertappunt. Geen gesleep met emmers water. Aan zo'n tappunt kan een slang of beregeningssysteem aangesloten worden. Het uitgangspunt bij Indoorvolkstuin is telen op de biologische wijze. Géén gebruik van chemische gewasbescherming en géén gebruik van chemische meststoffen. De bestrijding van insecten gebeurt met natuurlijke vijanden. Deze worden in de groeiperiode tweewekelijks uitgezet.

Bent u geïnteresseerd of vindt u het gewoon leuk om eens te komen kijken? Zaterdag 1 april a.s. vanaf 10:00 uur bent u van harte welkom. Voor de kinderen is er een knutseltafel en is er een schaap met lammetjes. Op het terras in de kas is er de mogelijkheid om even te ontspannen met een sapje, koffie of thee van verse munt.

Muziek

Ook bij de bloemen en plantenkwekerijen in Kloosterschuur is er van alles te beleven. In de middag, tussen 14.00 en 16.00, zal zowel Flora Brass als de Harmonie Katwijk een muzikaal tintje geven aan deze middag. Beide orkesten treden tegelijk op. Flora Brass bij kwekerij Quanthurium, Trappenberglaan 47. De Harmonie Katwijk speelt bij kwekerij Bosrand aan de Trappenberglaan 61.

Het tuinbouwgebied is voor auto verkeer afgesloten. Auto's kunnen geparkeerd worden in het industrie gebied Klei-Oost. Daar staan pendelbusjes klaar om u naar de kwekerijen te brengen, maar handig is ook om op de fiets deze open dag te bezoeken.