Van samen dansen word je alert en vrolijk. | Foto: pr.
Van samen dansen word je alert en vrolijk. | Foto: pr. Foto: pr

Project dans op Wilhelminaschool

Vrolijk n De komende weken tot en met vrijdag 7 april is er op de Koningin Wilhelminaschool veel aandacht voor het onderwerp Dans.

Vorige week dinsdag was de centrale opening op het plein. Daarnaast komen mensen van DWS, de volksdansgroep Katwijk en anderen op school danslessen verzorgen.
Waarom dansen met kinderen? Omdat leerlingen van samen dansen actief, alert en vrolijk worden. Spelenderwijs leren de kinderen muziek en beweging te gebruiken om er gevoel en ervaringen mee uit te drukken. Ze ontdekken de mogelijkheden van hun lijf: de kracht, de flexibiliteit en de zeggingskracht ervan. Samen, non-verbaal, één dansende groep worden is een bijzondere ervaring, goed voor de sociale harmonie in de klas en op school. In het proces ervaren ze hoe dans ontstaat, waar dans vandaan komt en welke betekenis dans en muziek in verschillende culturen hebben.

Op dinsdag 4 april vindt er een happening plaats. De groep "dans in school" komt dan langs om met alle groepen een dans in te studeren. Dit mondt uit in een voorstelling voor en door alle kinderen. Bij goed weer gaat dit plaats vinden op het plein en bij slecht weer in de gymzaal aan de "Korte Vaart". Het vindt plaats van 14.45 – 15.30 uur.


Praten over lokale en regionale media

Informatief n In de Burgerzaal van het gemeentehuis is op donderdag 6 april is vanaf 20.00 uur tot 22.30 uur een informatieve sessie over de ontwikkelingen in het lokale en regionale medialandschap.

Vanuit de gemeenteraad is de wens gekomen om een informatieve bijeenkomst te houden over de stand van zaken in het lokale en regionale medialandschap en de rol van de gemeente daarin. De raadscommissie heeft diverse partijen uitgenodigd om hun ervaringen toe te lichten. Doel van de sessie is om te verkennen wat de stand van zaken is, of er zaken zijn die anders moeten worden ingericht, wat daarbij de rol van de media zelf is en wat daarbij een rol voor de gemeente kan zijn.

De gemeenteraad wil ook graag weten hoe de Katwijkse samenleving denkt over het lokale medialandschap en nodigt daarom inwoners en betrokkenen uit om hierover mee te praten. Zij kunnen tijdens de hele vergadering meepraten en hun kennis delen of hun opvattingen kenbaar maken.

De raadsleden worden geïnformeerd over de stand van zaken en de mogelijkheden; er is geen voorliggend besluit of voornemen van het college.

Aanmelden om gebruik te maken van het spreekrecht is niet verplicht, maar wel aan te raden, omdat de vergadering dan beter kan worden voorbereid. Aanmelden kan ook aan het begin van de sessie. Vooraf aanmelden kan via een mail naar griffie@katwijk.nl of 071-406 53 02.

Belangstellenden zijn ook welkom om te komen luisteren; daarvoor is aanmelding niet nodig.


Niet meer de beste gemeentelijke dienstverlener van NL willen zijn

Vervolg voorpagina.

Dit heeft gevolgen voor de omvang en soort capaciteit binnen de gemeentelijke organisatie. Dit heeft direct gevolgen voor de haalbaarheid van de taakstelling die op de organisatie rust van 51 FTE. Deze spanning is in het cultuuronderzoek en de teamgesprekken ook duidelijk naar boven gekomen. Op dit moment wordt er nog onderzoek gedaan naar welke gevolgen het precies heeft en hoe het college dat denkt te beheersen.

Het onderzoek naar het langdurig ziekteverzuim laat een vergelijkbaar beeld zien als het cultuuronderzoek. Er blijkt een samenhang te zitten in het beeld dat het cultuuronderzoek gaf en het onderzoek naar het langdurig ziekteverzuim. De acties konden daarom worden opgenomen in 'Met vertrouwen verder bouwen'.

De belangrijkste acties die zijn geformuleerd voor de verdere ontwikkeling staan hieronder. Het is de bedoeling dat de directie met behulp van externe expertise samen met het leidinggevend kader en de medewerkers verder bouwen aan de toekomstbestendigheid van de gemeentelijke organisatie én het verbeteren van de dienstverlening. Andere ambitie formuleren die meer gericht is op Katwijk en afscheid nemen van 'de beste gemeentelijke dienstverlener van Nederland'; Lean nog altijd inzetten om processen efficiënter in te richten en de klantwaardering te verhogen, maar niet als bezuinigingsinstrument; Ontwikkelen van (persoonlijk) leiderschap van managers, maar ook van medewerkers; Naast de top down-communicatie de bottom up­-communicatie beter vormgeven; Duidelijkere beschrijving van rollen, taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden in de organisatie. Daarbij meer scherpte aanbrengen in de ambtelijke en bestuurlijke verantwoordelijkheid en de escalatie die daarbij hoort; Nog niet gevoerde personeelsgesprekken op enkele plekken in de organisatie worden voor juni a.s. alsnog gevoerd en beter meten en monitoren. Met dit plan wordt de gemeenteraad geïnformeerd over de aanpak.

Verder ontwikkeling van de gemeenschappelijke organisatie