Met overname van Safety 2 meer daadkracht en expertise. | Foto: pr.
Met overname van Safety 2 meer daadkracht en expertise. | Foto: pr. Foto: pr

Botermans Elektrotechniek versterkt positie met overname Safety 2

Valkenburg n Botermans Elektrotechniek heeft met ingang van 21 februari 2017 het bedrijf Safety 2 uit Den Haag overgenomen.

Botermans, gespecialiseerd in installeren en onderhoud van elektrotechnische installaties, heeft met de overname concreet vergroting van de markt en met name van de diensten die het aanbiedt tot doel. "Meer daadkracht en meer expertise, dat willen we bereiken met deze overname", verduidelijkt eigenaar Dirk Botermans.

Dirk Botermans zal zich overkoepelend gaan bezig houden met de dagelijkse gang van zaken binnen de twee bedrijven en dus zal hij in de praktijk wat minder aanwezig zijn op het kantoor in Valkenburg. "Ik zal me gaan verdelen over twee bedrijven. Maar ik heb alle vertrouwen in een prima combinatie. Ik kan terugvallen op betrouwbare mensen", zegt Dirk Botermans, die daarmee onder meer doelt op de werknemers die een stapje doorschuiven. Zo zal bedrijfsleider Henk Griffioen zich gaan bemoeien met de dagelijkse leiding bij Botermans Elektrotechniek en doet André van Beek dat als bedrijfsleider bij Safety 2 in Den Haag, waar het bedrijf met dezelfde naam in hetzelfde pand actief zal blijven.

Met de overname verdubbelt plotsklaps de capaciteit van Botermans, dat momenteel ongeveer 20 mensen in dienst heeft in Valkenburg en dat is precies waar het bedrijf naar op zoek was. Botermans deed al eerder twee projecten met Safety 2 en dat beviel zo goed, dat de koppen bij elkaar werden gestoken om een overeenkomst te bereiken voor overname toen die mogelijkheid zich aandiende eind 2015. "Wij zochten al enige tijd naar uitbreiding. We zijn heel blij en trots dat we dat met de overname van Safety 2 hebben gevonden", stelt Dirk Botermans. Voor klanten verandert er overigens niets. "Er vindt een directiewijziging plaats, maar verder zal alles blijven zoals het is. Iedereen mag onveranderd kwaliteit verwachten van zowel Botermans Elektrotechniek als Safety 2."

Safety 2 is gespecialiseerd in branddetectie en is daarnaast ook expert in het schrijven van Programma's van Eisen en het maken van projecteringen voor zowel brandmelding- als noodverlichtingsinstallaties. Bovendien houden zij zich bezig met certificeringen van brandmeldinstallaties. Safety 2 is een erkend KIWA-NCP branddetectiebedrijf, VEB beveiligingsbedrijf en REOB onderhoudsbedrijf. De onderneming uit Den Haag biedt beveiligingsoplossingen in de breedste zin van het woord. Daarbij kunt u denken aan noodverlichting, vluchtroutes, brandmeld- en inbraakinstallaties en onderhoud, toegangscontrolesystemen en bouwkundige brandwerendheid.

Botermans Elektrotechniek is een begrip in de regio en sinds 1971 uitgegroeid tot een professioneel en ervaren elektrotechnisch installatiebedrijf met meer dan 20 gediplomeerde elektromonteurs. De elektriciens van Botermans Elektrotechniek zijn gespecialiseerd in het aanleggen van diverse (complexe) elektrotechnische installaties.