Bomen planten, een leuke onderbreking voor de leerlingen van groep 6 van De Schakel. | Foto: CvdS.
Bomen planten, een leuke onderbreking voor de leerlingen van groep 6 van De Schakel. | Foto: CvdS. Foto:

Leerlingen actief tijdens de Nationale Boomfeestdag

n Bomen verbinden en zorgen voor een duurzame wereld

Samen n Groep 6 van De Schakel had gisteren de eer om 20 bomen te planten aan de Frederiksoordlaan. De Nationale Boomfeestdag op deze locatie werd gecombineerd met het project Frederiksoord Fase 1.

Voor het planten kregen de leerlingen ook de nodige uitleg. Daarna werden ze in groepjes verdeeld. Bij het planten kregen zij assistentie van wijkbeheerder Dirk van Belen en wethouder Krijn van der Spijk.

Het thema van de Nationale Boomfeestdag 'Bomen Verbinden' is gekozen vanwege het feit dat het in 2017 25 jaar geleden is dat het verdrag van Maastricht getekend is en de Europese Unie een feit werd. Mede om deze reden worden EU lidstaten uitgenodigd om op de jubileumboomfeestdag in 2017 met vele kinderen een boom te planten. Daarnaast verwijst het thema naar de partnersteden waarmee vele gemeenten verbonden zijn.

Ook elders in de gemeente Katwijk werden bomen geplant door leerlingen van basisscholen. In Valkenburg mochten leerlingen van groep 5/6 OBS De Dubbelburg, locatie Valkenhorst, met wijkbeheerder Willem van Duijn bomen planten in het Burg. M.A. van der Haveplantsoen.

Groep 7a van de Mr. J.J.L. van der Brugghenschool ging onder leiding van wijkregisseur Richard Onstenk een groot aantal bomen planten in de middenberm van de Melkweg in Katwijk aan Zee.

Wethouder Jacco Knape en wijkregisseur Ton den Butter kregen assistentie van leerlingen van de Duinroos, locatie Otto Baron, bij het planten van bomen in het kader van het project Molenwijk 2.0 fase 1.

Leerlingen van de Ds. R.P.A. Rutgersschool gingen samen met wethouder Gerard Mostert en wijkbeheerder Jacko Verdoes zes bomen planten in het hofje Rijnmond 63-85. Dit in combinatie met het project Gebiedsgerichte aanpak De Noord.

Bij een gemiddelde Boomfeestdag worden elk jaar 200.000 bomen geplant: dat zijn dat ruim 2200 voetbalvelden aan bomen. De Nationale Boomfeestdag levert een substantiƫle bijdrage aan een duurzame wereld. Daarom realiseren gemeenten al jaren de doelstelling van Boomfeestdag door kinderen van basisscholen bomen te laten planten. De Stichting is erg blij met de jarenlange samenwerking met gemeenten: daardoor kunnen zij, landelijk, al zo lang hun missie uitdragen. Meer informatie: www.boomfeestdag.nl