Afbeelding
Foto: pr

Boekenweek 2017 in bibliotheek

Programma n Ook in Bibliotheek Katwijk wordt de 82ste Boekenweek gevierd. Van zaterdag 25 maart t/m zaterdag 2 april 2017 wordt in de vestigingen van Bibliotheek Katwijk aandacht besteed aan dit jaarlijkse boekenfestijn.

Vrijdag 31 maart om 20.30 uur komt schrijver Tommy Wieringa in de Hoofdbibliotheek op bezoek. Hij houdt een lezing en is aanwezig om zijn gloednieuwe boek De dood van Murat Idrissi te signeren.

Iedereen is van harte uitgenodigd voor deze avond. Kaarten zijn te verkrijgen in de bibliotheekvestigingen en via de website van de bibliotheek.

In de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg halen de medewerkers tijdens de Boekenweek de boeken uit de kast. Linnen Boekenweektassen met opschriften staan al helemaal gevuld klaar voor leden om te komen lenen. Met daarin de verrassende boekenkeuze van de bibliotheekmedewerkers. Ook bent u van harte uitgenodigd om het speciale Boekenweekmagazine gratis af te halen in de bibliotheken. Het bevat onder meer 3 korte verhalen bij het thema Verboden vruchten, BN'ers over hun guilty pleasure en natuurlijk heel veel boekentips.

Het thema van de Boekenweek dit jaar is Verboden vruchten. Connie Palmen schreef het Boekenweekessay De zonde van de vrouw dat voor € 3,50 in de boekwinkel te verkrijgen is. Herman Koch is de auteur van het Boekenweekgeschenk Makkelijk leven. Een verhaal over een man met veel levensinzichten maar ook grote problemen. Op zondag 2 april, de laatste zondag van de Boekenweek, kan er gratis mee gereisd worden tijdens de reisdag van de Nederlandse Spoorwegen.


I love Katwijk

n Nieuw lokaal online-tv kanaal een feit

Actief n Katwijk is een lokaal tv-medium rijker: "I love Katwijk" . Een nieuw media- en nieuwsbedrijf dat zich gaat richten op politiek, evenementen en opvallende onderwerpen en achtergronden uit Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg.

Met regelmatig nieuwe filmpjes op facebook en Youtube laten ze Katwijk vanuit verschillende perspectieven zien.

De stuwende krachten achter het nieuwe bedrijf hebben allemaal ervaring met televisie- en mediaproducties op zowel lokaal, regionaal als landelijk gebied.

"I love Katwijk" zal zich breed in de maatschappij manifesteren door zowel (live) verslag en productie van de grote lokale feesten en evenementen te doen als - met ervaren verslaggevers - belangrijke politieke ontwikkelingen op de voet te volgen en de bijzondere (nieuws) gebeurtenissen in de gemeente te verslaan.

Op maandag 20 maart gingen alle social media en websites de lucht in. Diezelfde dag zijn ook de eerste opnamen geweest rondom de nieuwe Katwijkse burgemeester. Meer informatie is te vinden op www.ilovekatwijk.nl en de facebookpagina 'I love Katwijk'. Daar zijn met regelmaat ook alle nieuwe producties te bekijken.


Pasen Live in Tripodia

Tour n In samenwerking met Radiate ontwikkelt CB|Producties de Pasen Live tour. Een prachtige professionele productie over de lijdensweg van Jezus Christus welke wordt uitgevoerd op zaterdag 1 april in Tripodia, aanvang 20.00 uur.

De productie gaat in op het verdriet, de pijn maar ook juist de liefde die Jezus had voor zijn volgelingen, zijn moeder en het volk. Een prachtige kans om in de veertig dagentijd op een intense manier toe te leven naar Pasen. De cast bestaat uit bevlogen amateurs, deze worden ondersteund door een heerlijke live band. Laat u meenemen in het Paasverhaal. Allerlei liederen komen langs tijdens de voorstelling, het Paas Evangelie wordt op een moderne manier vertolkt.

Pasen live is zoveel meer dan een productie. Het is een waar verhaal dat vertelt over liefde, pijn en verdriet. Maar de productie brengt ook juist hoop voor zoveel mensen. Jezus is aan het kruis gegaan voor jou en mij. Het is juist zo krachtig omdat het is voor jong, oud, gelovig maar ook ongelovig. Het is zoveel meer dan alleen een bijbels verhaal. Het is hoe we samen in de maatschappij staan en hoe we hier en nu met elkaar omgaan. Het is een levensles. Kaarten kunt u reserveren/kopen: info@stichtingpiek.nl/ Het Baken en Gijs de Vreugd.


n Cursus schaken voor senioren

Bibliotheek n Altijd al willen leren schaken? In de Hoofdbibliotheek wordt in de maand april een cursus Schaken georganiseerd voor senioren van 50 plus.

Het Welzijnskwartier verzorgt deze laagdrempelige cursus in samenwerking met schaakvereniging De Toren. Tijdens deze cursus leert u de basisbeginselen van het schaken. Als u al kunt schaken, dan speelt u het spel samen met de anderen.

De mensen van schaakvereniging De Toren zijn aanwezig om de cursisten met raad en daad bij te staan. Er wordt voor gezorgd dat er schaakborden en schaakstukken aanwezig zijn in de Hoofdbibliotheek.

De cursus wordt vier maal op een woensdagmiddag in april in de Hoofdbibliotheek aan de Schelpendam gegeven. De data: 5, 12, 19 en 26 april. De kosten bedragen € 5,- voor de cursus. Inschrijven gaat via de website van het Welzijnskwartier: www.welzijnskwartier.nl. Er kunnen maximaal 8 deelnemers worden geplaatst.