Giovialli Serbony wordt weer op de been geholpen tijdens RBB Jong Volendam. | Foto: H. Heemskerk.
Giovialli Serbony wordt weer op de been geholpen tijdens RBB Jong Volendam. | Foto: H. Heemskerk. Foto: H. Heemskerk

Teleurstellende puntendeling op Middelmors

n Rijnsburgse Boys-Jong Fc Volendam 1-1

Voetbal n De wedstrijd tussen Rijnsburgse Boys-Jong FC Volendam had veel weg van het duel dat eerder in Volendam werd uitgevochten. De rust ging in met een 1-0 voorsprong voor Rijnsburgse Boys met aan het einde van de middag een gelijkspel op het bord. Uit was dit 3-3. Afgelopen zaterdag (een voor de Boys) teleurstellende 1-1.

De eerste helft was volledig voor de Rijnsburgers. Om maar eens een echt cliché uit de kast te halen: Rijnsburgse Boys vergat zichzelf te ´belonen´. De ploeg van Mulders liet zich van zijn beste kant zien, een keurig doelpunt, maar geen tweede, laat staan een derde. In het eerste bedrijf had een comfortabel verschil van twee of meer doelpunten beslist tot de mogelijkheden behoort. Het bleef bij het ene van Hidde Prijs gescoord uit (weer) een standaardsituatie.

Rijnsburgse Boys lijkt hier een beetje een patent op te hebben de laatste weken. Een vrije trap van Wesley Goeman, na een half uur spelen genomen, werd niet goed weggewerkt door doelman Van Stappershoef van Jong FC Volendam. De bal belandde voor de voeten naar de mee op gekomen Hidde Prijs. Het was voor hem een koud kunstje om Middelmors te laten juichen.

Hands

De kansen die Jongeneelen en Hudepohl in het eerste bedrijf kregen werden niet omgezet in doepunten. Ook scheidrechter Prooi wilde niet meewerken in Rijnsburgs voordeel. De veel fluitende leidsman wimpelde een zuivere handsbal van een van de verdedigers van Jong FC Volendam weg. Een voorzet van de niet opvallend spelende Serbony werd duidelijk met de hand beroerd en kwam zodoende niet op de plaats van bestemming. Jammer, een benutte penalty had Rijnsburgse Boys misschien net dat duwtje in de rug kunnen geven dat het nodig had. Nu bleef het 1-0 en bracht de thee weer niet waar de supporters van Rijnsburg op hoopten: richting de kantine spelend de voorsprong uitbouwen.

In plaats hiervan nam Jong FC Volendam de touwtjes in handen. Een met recht jong FC, want de oudste speler die in het veld stond bij de Volendammers telde 21 jaar. De beide invallers, Tol en Vlak (beiden 18 jaar), hadden er die dag zelfs al een wedstrijd in het elftal onder 19 opzitten. Dit gold ook voor de Rijnsburgse invallers Wijks (zijn 100ste voor Rijnsburg) en Leonard. Zij speelden eerder die dag in Rijnsburgse Boys 2. Hun invalbeurten leverden niet het gewenste resultaat op, hoewel de drie minuten van Leonard natuurlijk wel erg kort waren. Zijn invalbeurt was noodzakelijk omdat Hilterman had gelijk gemaakt voor zijn ploeg. Dit na het geblesseerd uitvallen van Prijs. Het is te hopen dat hij zaterdag weer van de partij is, want de verre reis naar Jong FC Groningen wacht. Daar zullen de Uien op volle sterkte moeten aantreden wil men de drie punten tijdens de ruim 200 kilometer lange terugreis mee naar huis meenemen.


n DWS turnsters op districtswedstrijden

Turnen n Zaterdag 18 maart was het de beurt aan de junior en senior meiden van de DWS selectie, om te knallen op de districtswedstrijden.

Barbara van der Meij en Nikki Slootweg mochten de wedstrijden aftrappen op het moeilijkste onderdeel van de dag de balk. Maar ze deden het super goed en zijn geen een keer gevallen. Het tweede onderdeel was vloer. Hier mochten ze ieder op hun eigen muziek hun oefening laten zien. Nikki haalde hier een 10,25 en Barbara een 10,9. Derde onderdeel was sprong, een overslag met plank over de pegasus. Deze sprongen werden zeer netjes uitgevoerd en beloond met een mooi cijfer. Laatste onderdeel was de brug, normaal enorm geliefd bij de turnsters. Maar vandaag zat het niet echt mee. Maar al met al een goede oefening neergezet. Nikki behaalde een totaalscore van 40.250 en Barbara 39.30.

Het tweede dagdeel mochten Nina Bouwman en Jill Guyt aan de bak. Deze meiden zijn alle twee gepromoveerd vorig jaar en moesten dus voor het eerst in de vierde divisie aan de slag. De meiden hebben super goed hun best gedaan en de beste arabier flick-flack streksalto's van hun leven gesprongen op de vloer, super mooie overslagen gesprongen over de pegasus. Balk altijd het lastigste onderdeel bleek wederom een uitdaging, net als de brug, want daar liggen de eisen in de vierde divisie een stuk hoger. Maar het belangrijkste, er is volle inzet getoond en ze zijn er helemaal voor gegaan, wat een kanjers.

De turnsters hebben volle inzet getoond. Top meiden. | Foto: pr.