De Romeinse zuilen nabij de Tjalmaweg. | Foto: pr.
De Romeinse zuilen nabij de Tjalmaweg. | Foto: pr. Foto: pr

Erfgoed dat geef je door

Meedoen n Uw verhaal gezocht over Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg

De gemeente Katwijk is rijk aan erfgoed. Zichtbaar erfgoed is bijvoorbeeld het Castellum, de bollenschuren en Panbos. Nu zijn we op zoek naar onzichtbaar erfgoed: verhalen van u, uw ouders of misschien wel uw grootouders. Verhalen over vroeger die de geschiedenis van onze dorpen beschrijven en levend houden. Verhalen die het verdienen om door te worden gegeven. Vertel ook uw verhaal. Op www.katwijk.nl/erfgoed leest u hoe u uw verhaal met ons kunt delen.

Erfgoedkaart

Om al het materiële erfgoed vast te leggen werkt de gemeente aan een Erfgoedkaart. Op deze digitale kaart komen monumenten en archeologische vondsten te staan, maar ook musea en waardevolle gebieden, zoals de Boulevard. Ook uw verhaal verdient een plek op de Erfgoedkaart. Deze Katwijkse Erfgoedkaart wordt in de loop van het jaar via internet toegankelijk gemaakt. Onder erfgoed vallen alle sporen uit het verleden die in het heden zichtbaar en tastbaar aanwezig zijn. Dit zijn bijvoorbeeld voorwerpen in musea, archeologische vondsten, monumenten, maar ook archieven en landschappen. De verhalen die aan deze voorwerpen verbonden zijn, de gebruiken en gewoontes, maken ook deel uit van ons erfgoed.


Activiteiten in het Dorpshuis

Karaoke n Zin een in gezellig avondje uit? Kom vrijdag 24 maart naar de Crazy Karaoke Avond in Het Dorpshuis.

Schuif aan voor een lekker drankje en hapje en kruip in de huid van je favoriete artiest. Laat de solist in je loskomen, zing een duet, of vorm met je vriendengroep een complete band. Alles kan tijdens de Crazy Karaoke! De avond gaat van start om 20:30 uur en entree is gratis. Geen zin om het podium te betreden? Dan kom je gewoon voor de fun!

Op donderdag 30 maart wordt er in samenwerking met het Welzijnskwartier een Open Tafel georganiseerd in de brasserie van Het Dorpshuis. Deze keer op het menu: huisgemaakte andijviestamppot en een toetje. De Open Tafel start om 12:00 uur en deelnamekosten bedragen €6,50 per persoon. Inschrijven kan bij Mark Duindam via 071-4014974.

Het Dorpshuis Valkenburg biedt tal van faciliteiten. Het Dorpshuis beschikt over ruime parkeergelegenheid en is tevens toegankelijk voor minder validen.