Afbeelding
Foto: pr

In de kas kan alles

Tasjes n Naast promotiemateriaal in deze tasjes voor scholieren voor Kom in de Kas, hierin ook een kleurplaat en een teeltzakje om zelf een zonnebloem te kweken en te verzorgen.

Behalve rondleidingen op de bedrijven en ontdekken hoe alles groeit en bloeit, worden er ook andere interessante activiteiten georganiseerd. Kinderen kunnen zich uitleven op de draaimolen en zich laten schminken en natuurlijk muziek erbij. Niet alleen de activiteiten, maar ook de uitleg over de producten en hun groeiwijze zijn voor de kinderen zeker aantrekkelijk. Kinderen kunnen meedoen aan een interactieve speurtocht waarmee de beleving in de kas wordt vergroot. Kom in de Kas is een uitje voor het hele gezin, lekker in de buurt en helemaal gratis. De bedrijven liggen dicht bij elkaar en er is veel extra georganiseerd op alle bedrijven, zoals kunstenaars op elk bedrijf.

Deelneemende bedrijven

Quanthurium Trappenberglaan 47, Pot Anthurium, tuinmeubelen, BBQ showroom en optreden Flora Brass Rijnsburg.

De Mooij & Zn Trappenberglaan 42, Anthurium, presentatie Exotus Serpenti reptielen van 12.00 tot 15.00 uur.

Verhaar Trappenberglaan 53, Echeveria, imker 'De drie Bijen', handgemaakte sieraden van Annie van Eden, kunstschilder Jacques van Kampen.

Zonneveld Trappenberglaan 52, Hortensias, mozaiek demonstratie door Patty van der Ende, schilderijen expositie van Corrie Huguenin.

Bosrand Trappenberglaan 61, Potplanten, optreden Brass band de Harmonie, Robert van Rossum: kunstspiegellijsten, Hélène van de Vijver: beelden, Mieke Bijkerk-Hanse: kunstwerk van glas.

Plug Trappenberglaan 56, Tulpen en Zomerbloemen, schmincken en suikerspin, Lizette Kupper: beelden van klei, Marijke Dijkgraaff: sieraden van papier, Teken- en schildergroep TKLinea.

Van Delft Trappenberglaan 69, Euphorbia, kinderactiviteiten en koffiepunt.

Esmeralda Hogeweg 15, Gerbera's, Welland College, veilingklok en roofvogel show, Sandra Menken, vilt sieraden en shawls, Mariska Aniba: schilderijen, Vincent de Kievit: beelden van brons.

Lilies of life Kloosterschuurlaan 16, Geurloze lelies, kippen en kuikens van Stichting Red een legkip, Trudie en Colin Huigen: mozaiek demonstratie, Caroline den Haan: creatieve workshops.

P. van Tilburg B.V. Kloosterschuurlaan 10, Cymbidium, catering, ineke Roos: keramiek, Evelien Hazenoot: handgemaakte kussens, Nico Duivenvoorde: beelden van klei.

Indoor Volkstuin Kanaalpad Noord-West 1, Biologisch telen in een professionele kas, Mirjam Miener: beeldhouwer, Alida van Leeuwen: dorpsdichter Lisse, Haarfrutsels, sieraden en schilderijen.

Op de fiets

Ieder bedrijf heeft tijdens Kom in de Kas iets eigens te bieden en er worden bijzondere activiteiten georganiseerd. De bedrijven laten ieder zien waar ze trots op zijn: mooie, verse, gezonde en veilige natuurproducten. De openingstijd is zaterdag 1 april van 10.00 tot 17.00 uur. Parkeren kan bij industrieterrein Klei-Oost aan de Scheysloot in Noordwijk. Er rijden pendelbussen tussen de parkeerplaatsen en het tuinbouwgebied. Bezoekers met een invalide parkeerkaart kunnen tot aan de bedrijven rijden en zich melden bij de parkeerwachters. Meer info kijk op: www.komindekas.nl