Dit schaatsseizoen zijn er veel pr's gereden bij RIJC. | Foto: pr.
Dit schaatsseizoen zijn er veel pr's gereden bij RIJC. | Foto: pr. Foto: pr

Collecte Amnesty International

opbrengst n De collecte van Amnesty International, die van 5 tot en met 11 maart in Rijnsburg werd gehouden, heeft € 1813,83 opgebracht. Amnesty dankt iedereen die aan dit mooie resultaat heeft bijgedragen.

Het was de vijftiende keer dat mensenrechtenorganisatie Amnesty International een landelijke collecte hield. De collecte is voor Amnesty van groot belang. De mensenrechtenorganisatie is onafhankelijk, krijgt van geen enkele overheid subsidie, en is dus voor haar werk grotendeels afhankelijk van giften van particulieren.

Wilt u volgend jaar ook meewerken aan de collecte? Dan kunt u zich aanmelden via de landelijke website van Amnesty of lokaal bij Gert Eldering, elderingg@gmail.com (tel.4020815).


Strijd om Pr bokaal bij RIJC

Spannend n Bij de afgelopen 3e cupwedstrijden op zaterdag 4 maart werden er op de Leidse IJsbaan 28 pr's gereden. Alle tijden werden deze keer keurig door Thomas de Mooij verwerkt.

Op maandag 7 maart werden de clubkampioenschappen gehouden en daar werden maar liefst 40 pr's gereden. De clubkampioenen worden op het sluitingsfeest in april bekend gemaakt. Door deze resultaten is de grens van 200 persoonlijke records ruim doorbroken. Met de Andries Kwik Bokaalwedstrijden op 17 maart en de 4e cupwedstrijden op 18 maart gaat RIJC richting de 300 pr's. Bij de jongens staat welp Finn Borst met 8 pr's op kop gevolgd door een paar achtervolgers met 7 pr's. Bij de meisjes staan er 6 schaatsters op kop met 7 pr's. Het blijft spannend wie de PR Woodzkozijnenbokaal dit seizoen gaat winnen.