Wynanda van Duijn, Carola Kamphues (winnares) en Arina Kuijt. | Foto: P. van Kampen.
Wynanda van Duijn, Carola Kamphues (winnares) en Arina Kuijt. | Foto: P. van Kampen. Foto: Cor de Mooy

Carola Kamphues gekozen tot Vrouwe van Katwijk 2017

n 'Bevlogen dame die zich voor elke klus weer volledig inzet'

Eer n In het Katwijkse gemeentehuis werd vorige week woensdagavond tijdens de viering van Internationale Vrouwendag voor de achtste keer de 'Vrouwe van Katwijk'-prijs uitgereikt.

Er waren drie genomineerden: Arina Kuyt, Wynanda van Duijn en Carola Kamphues. Drie vrouwen die met hun energie en enthousiasme duidelijk ergens voor staan. Kamphues sprong er volgens de jury net iets meer uit vanwege haar specifieke inzet voor vrouwen en mag zich daarom komend jaar 'Vrouwe van Katwijk' noemen.

Kamphues is sinds 1994 verloskundige in Katwijk en is naast die werkzaamheden een bezige bij. Ze geeft voorlichtingslessen op scholen en ze draait anticonceptie- en kinderwensspreekuren.

Ze is ook initiatiefneemster en zeer nauw betrokken bij het Mamacafé in Katwijk, waar maandelijks (aanstaande) moeders in gesprek komen met elkaar. Een plek waar moeders met hun kinderen elkaar kunnen ontmoeten, ervaringen kunnen delen en inspiratie op kunnen doen in de opvoeding van hun kinderen en het ouderschap.

De Katwijkse is verder al heel wat jaren actief lid bij Ladies Circle aan Zee, waarbij zij verschillende bestuursfuncties heeft vervuld. En ze heeft zich ingezet voor een opvanghuis voor tienermoeders in Rwanda, dat zelfstandig wordt gerund door de vrouwen.

Bevlogen

'Zij is een bevlogen dame die zich voor elke klus weer volledig inzet. Haar ogen schitteren als zij haar werkzaamheden benoemt en de ideeën die ze nog wil verwezenlijken. Ze haalt het maximale uit elke dag. En dat is haar boodschap voor vrouwen: 'durf te dromen, durf te vragen'', aldus de jury.

De Vrouwe van Katwijk-prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een vrouw die zich vrijwillig of professioneel inzet voor vrouwen in de gemeente Katwijk; die zich heeft ontwikkeld en een voorbeeld is voor andere vrouwen.

Kamphues schaart zich met haar uitverkiezing bij Aat van Duijn, Corine Hoek-Vooijs, Lies van Beelen, Maria Dirkx, Marian Krijgsman, Annemarie Hoevens-Peeters en Amerike Verdoes.

Vrouwen waar we bewondering voor hebben gekregen. Met hun energie en enthousiasme leveren ze een bijdrage aan de leefbaarheid en saamhorigheid van de Katwijkse samenleving.

Wie gaat dit jaar opvolgen als Vrouwe van Katwijk 2017.