Toneelstuk met christelijke boodschap in een hedendaags jasje. | Foto: pr.
Toneelstuk met christelijke boodschap in een hedendaags jasje. | Foto: pr. Foto: pr

PopUpStage zet De Trouwtest op de planken

n Toneelstuk met een christelijke boodschap

Boodschap n Op vrijdag 19 mei a.s. zal de pas opgerichte, Rijnsburgse amateurtoneelgroep PopUpStage een toneelstuk met een christelijke boodschap opvoeren in het Kerkelijk Centrum 'De Voorhof'.

Het stuk, dat 'De Trouwtest' is genoemd, is een serieuze komedie. Het origineel 'The Love Dare' van Cleveland O. McLeish, werd door Pieter van der Reijden in het Nederlands vertaald. Onderwerp is het Bijbelboek Hosea. De opbrengst van deze voorstelling gaat naar een goed doel.

Inhoud

Aan het begin van het stuk brengt God een persoonlijk bezoek aan Zijn profeet Hosea die weliswaar begonnen is met prediken, maar die dat doet zonder mededogen en liefde voor de zondaars. Het wordt niet een heel plezierige confrontatie, maar wel een die nog een beetje hoopvol eindigt, want God heeft besloten om te zorgen dat Hosea een vrouw krijgt.
Hosea's enthousiasme hierover verdwijnt al snel als hij ontdekt dat de vrouw, die God voor hem op het oog heeft, een prostituee blijkt te zijn. Hij is er totaal kapot van en worstelt met de keuze om God al dan niet te gehoorzamen. Joshua, Hosea's vader, heeft zijn beslissingen altijd gesteund en bewondert zijn niet-aflatende toewijding aan God, maar is zeer sceptisch over deze nieuwe opdracht. Hoe kan God verwachten dat een profeet een dame van lichte zeden trouwt? Wat zullen de mensen denken en wat zullen de gevolgen zijn van een dergelijke verbintenis?
Uit pure gehoorzaamheid of misschien door steeds groter wordende nieuwsgierigheid besluit Hosea om ermee door te gaan. De gebeurtenissen die volgen nemen alle betrokkenen mee op een reis van zelfontdekking, vergeving en onvoorwaardelijke liefde.

De te leren lessen zijn bovennatuurlijk en universeel terwijl we een glimp opvangen en hopelijk een beter begrip krijgen van Gods liefde voor zondaars.

Het stuk is een serieuze komedie die de toeschouwers een stukje bijbel voorschotelt in een hedendaags jasje. Het toneelstuk begint om 20.30 uur, en de zaal in de Voorhof is op 19 mei al om 19. 30 uur open. Meer informatie en bestellen van kaarten à € 8,50 op de website www.popupstage.nl