SV Honselersdijk bleek met name in de eerste helft een verrassend felle tegenstander. | Foto: PR Foto: PR

Valken eerste helft niet bij de les

n 1-2 verlies tegen Honselersdijk

voetbal n Een slechte eerste helft van de kant van Valken'68 zorgde zaterdag voor een onnodige verliespartij. De laatste verloren wedstrijd dateerde al weer van 29 oktober 2016 toen Valken onverdiend met 2-1 onderuit ging tegen de huidige koploper Te Werve.

Deze middag was het anders. Het laag geklasseerde SV Honselersdijk, dat in de uitwedstrijd nog met 0-2 werd verslagen, ging fel van start en was de eerste helft de bovenliggende partij.

Foutjes

Het vroeg druk zette op de verdediging van Valken leverde door foutjes een 0-2 voorsprong bij rust op. Eerst ging de meestal zeer betrouwbare keeper Van der Nagel in de fout door een terugspeelbal tegen een aanvaller aan te schieten. Een kansje in de 5e minuut wat Nicky Peters zich niet liet ontnemen (0-1). Daarna was het in de 33e minuut dat laatste man Matthijs de Mooij balverlies leed net aan de linkerkant buiten de zestien. De voorzet van Nicky Peters was op zich niet gevaarlijk, maar gebrek aan communicatie leidde ertoe dat Arjan Haasnoot, zonder eigenlijk een andere Honselersdijk aanvaller in de buurt, de bal in eigen doel werkte (0-2). Valken was de eerste helft niet scherp, niet agressief genoeg en probeerde zich tevergeefs onder de druk uit te voetballen, terwijl de lange bal in dit geval de betere optie was geweest. Rust 0-2.

Inzet en agressie

Na rust leek Valken opeens ook aan de wedstrijd te beginnen. Er was inzet en agressie. Er kwamen goede kansen. In de 61e minuut leidde dit door een steekpass in de diepte van de voor zijn verdediging spelende Matthijs de Mooij tot een mooie harde voorzet van Jaco van de Bent op de het strafschopgebied instormende Sven Boonstoppel. In plaats van de kans te verzilveren gleed de bal door zijn benen over de achterlijn. In de 68e minuut werd toch weer een wedstrijd toen Jaco van der Bent aan de linkerflank oprukte en op de van hem bekende manier de bal prachtig in de winkelhaak krulde(1-2).

opportunistisch spel

Met opportunistisch spel werd de laatste 20 minuten alles op alles gezet om toch nog de 2-2 op het bord te krijgen. Schoten van de rand van de 16 door o.a. Arjan Haasnoot en Robbert van Delft verdwenen via de keeper echter net naast de verkeerde kant van de paal. Als Valken de eerste helft zo gespeeld had en bij de les was geweest, dan had dit verlies niet nodig geweest. Gelukkig verspeelde de directe concurrenten voor de titel ook punten maar het had deze middag ook anders kunnen zijn.