Joel Tillema wil snel de bal na de 2-1 van Giovialli Serbony, maar het haalde niets uit. Scheveningen liep uit naar 1-3.| Foto Hans Heemskerk Foto: Hans Heemskerk

Slim Scheveningen heeft maar dertig seconden nodig

n Eerste thuisnederlaag voor Rijnsburgse Boys

voetbal n De hooggespannen verwachtingen, zeker na de vorige twee wedstrijden, konden afgelopen zaterdag na dertig seconden de kast in. Terwijl het vuurwerk buiten de lijnen nog gaande was, lag het eerste doelpunt bij de wedstrijd Rijnsburgse Boys-Scheveningen al in het netje.

´We hebben in elk geval nog bijna 90 minuten om de boel weer recht te strekken´, zo spraken de optimisten. Een waarheid als een koe, maar tegen de ploeg met de ervaren John Blok aan het roer is dat niet eenvoudig. En dat wisten de kenners nu weer. Het kwam niet meer goed. Rijnsburgse Boys bleef de hele wedstrijd achter de feiten aanhollen, kwam niet in het eigen spel, eindigde de wedstrijd met tien man en met 1-3 verlies.

Voorsprong

Tim Peters, de topscorer van Scheveningen,mocht zaterdag twee doelpunten op zijn lijstje bijschrijven. Niet eerder zal hij zo snel hebben gescoord als tegen Rijnsburgse Boys. Vanaf de aftrap werd de bal enkele keren rondgetikt totdat Levi Schwiebbe de bal op rechts ontving. Zijn loepzuivere voorzet op Peters gaf Richard van Nieuwkoop en de verbouwereerde Rijnsburgse verdediging het nakijken. Scheveningen kreeg derhalve, nog voordat er een Rijnsburger aan de bal was geweest, wat het wilde: een voorsprong. Zo kon de tegenstander worden uitgenodigd om het spel te maken en konden zij lekker achterover gaan hangen. Dat het hen deze middag wel erg gemakkelijk werd gemaakt, kwam omdat Rijnsburgse Boys geen moment een vuist kon maken. Dit resulteerde nog voor de rust in een tweede treffer voor Peters.

Matig draaiend

De rust was er niet alleen voor de thee, maar ook voor trainer Pieter Mulders om orde op zaken te stellen. Zijn aanvoerder Donny Verdam moest eraan geloven evenals Max Hudepohl. De ´routiniers´ Marvin Wijks en Joost Leonard waren hun vervangers. Ervaren of niet, zij kwamen in een zeer matig draaiend elftal en toen de vlam bij zoiets onschuldigs als een inworp in de pan sloeg moest Rijnsburgse Boys tot overmaat van ramp ook nog met tien man verder. Masies Artien, hij ontving al eerder in de wedstrijd een gele kaart van de goed leidende Bos, liet zich provoceren. Een tweede gele kaart was het gevolg. Rijnsburgse Boys kwam hierna nog wel terug in de wedstrijd. Jongeneelen mikte een goed genomen vrije trap op het hoofd van Giovially Serbony. De aanvalsdriften van de geelzwarten werden verder niet beloond. Sterker nog, Scheveningen scoorde uit een messcherpe counter de 1-3 eindstand. Zaterdag uithuilen en opnieuw beginnen. Er staan nog elf finales op het programma. ONS Boso Sneek wacht en daar hebben de Boys het traditioneel moeilijk. Wil Rijnsburgse Boys in de top blijven meedraaien dan moeten er tijdens de lange terugreis drie punten mee onder in de bagageruimte van de bus.