Het schaatsseizoen zit er bijna weer op. | Foto: pr.
Het schaatsseizoen zit er bijna weer op. | Foto: pr. Foto: pr

Mini Elfstedentocht blijft leuk

RIJC n Als afsluiting van het seizoen werd er weer een succesvolle Elfstedentocht tijdens de schaatsles gehouden. (zie foto)

Alle kinderen kregen een mooie stempelkaart die erg leek op de echte stempelkaart van de Elfstedentocht. Met dank aan Mooij-ontwerp, die dit sponsorde. Op de baan waren o.a. bruggetjes, smalle gangetjes en een slalomparcours uitgezet. Je schaatste van 'stad'naar 'stad' en als de bel ging moest je een stempel halen en kreeg je (pannen) koek en zopie. Na een aantal steden waren er kinderen die vroegen:' Mag ik ook geen pannenkoek?' Licht misselijk gingen enige kinderen naar huis, maar keken tegelijkertijd alweer uit naar volgend jaar! Met dank aan de ouders, die de pannenkoeken hebben gebakken.

Verdere acties

Afgelopen vrijdagavond 24 februari vroegen 12 jeugdige schaatsers aandacht voor de toekomst van de ijssport in Leiden. Met ieder een letter op hun rug vormden zij namens alle ijsverenigingen, die schaatsen op de Leidse IJsbaan de slogan 'Wij eisen ijs'. Eerder al trokken tientallen schaatsers uit Leiden en de regio de schaatsen aan om samen een film op te nemen om te laten zien hoe het er uit ziet als Leiden in de toekomst geen schaatsbaan meer zou hebben. Ook kan iedereen de ijssport in Leiden en regio een warm hart toedragen door op petities.nl de petitie (zoekterm ijsbaan) te tekenen. Al deze petities worden met ijscokar aan wethouder Dirkse op maandag 20 maart aangeboden met de boodschap'

Nu het ijs in de ijshal gesmolten is , blijft alleen dit ijs over? Op 30 maart zal de RIJC o.a. met IJsclub Voorwaarts een draagtraining van 19.00 tot 20.00 uur op het Stadhuisplein verzorgen.


Rijnsburgse DamClub schrijft historie

dammen n Op 4 maart 2017, drie dagen nadat de Rijnsburgse Damclub haar 82e verjaardag vierde, plaatste het eerste tiental zich voor het eerst in de historie van de club voor de Ereklasse.

Wie dat na de onluisterende eerste wedstrijd van het seizoen had voorspeld zou voor gek worden versleten. Toch werd via een zegereeks, die alleen door de kampioen TDV werd onderbroken, een plek in de nacompetitie afgedwongen. In die nacompetitiewedstrijd was de tegenstander DES Lunteren. De wedstrijd werd gespeeld in Rijnsburg, Lang leek RDC richting een overwinning te gaan, en er was zelfs een moment dat er op vier borden een schijf voordeel was te tellen, maar van een ploeg als Lunteren heb je nooit gewonnen voordat het 11e punt op het bord staat. Het werd een spannende middag, waarbij RDC zich van een achterstand terug vocht. Het leek even 11-9 voor RDC te worden, maar toen de reguliere wedstrijden gespeeld waren, prijkte er een eindstand 10-10 op het scorebord. De regels schrijven voor dat bij 10-10 er gesneldamd wordt, tegen dezelfde tegenstanders met verwisselde kleuren.Even leek het ook hier mis te gaan toen Arie Schoneveld als snel een nederlaag liet aantekenen. Daarna kwam er echter vrij snel een 9-5 stand op het bord te staan. Toen ook Richard Meijer zijn partij won was het elfde punt een feit en kon de promotie gevierd worden. Arjen de Mooij was nog in een gevecht verwikkeld met tegenstander, maar kreeg het heuglijke nieuws al te horen. Hij kwam uiteindelijk niet verder dan remise, 12-8! Volgend jaar zal RDC dus voor het eerst in de clubhistorie uitkomen in de hoogste klasse van de Nationale Competitie. Dit zal ook voor veel spelers hun debuut zijn op het hoogste podium.

De leden van RDC mogen straks uitkomen op he thoogste podium, en kijken daar reikhalzend naar uit. | Foto: PR