Jeroen Hessing uitzinnig tussen de supporters na de 4-3 RBB- IJselmeervogels.| Foto: Hans Heemskerk
Jeroen Hessing uitzinnig tussen de supporters na de 4-3 RBB- IJselmeervogels.| Foto: Hans Heemskerk Foto: Hans Heemskerk

Jeroen Hessing zet Middelmors op zijn kop

n Uien blijven in race voor de titel

Voetbal n In de extra tijd invallen en bij je eerste balcontact de winnende goals scoren. Jeroen Hessing was zaterdag de meest besproken speler op sportpark Middelmors. Rijnsburgse Boys won de topper tegen IJsselmeervogels met 4-3. Daar zag het enkele minuten voor tijd beslist niet naar uit.

Achteraf bleek de loepzuivere kopbal bij de tweede paal het enige balcontact van de groenteboer in Rijnsburgse dienst. Sterker nog, Hessing met zijn geblesseerde teen, zou waarschijnlijk nooit zijn ingevallen als ´man of the match´ Masies Artien niet geblesseerd was uitgevallen. Trainer Pieter Mulders hield het hoofd koel en wisselde razendsnel. De vierde official had het wisselbord nog niet omhoog gehouden, maar scheidrechter Schaper wilde het tempo erin houden en gaf Wesley Goeman toestemming de corner te nemen zodra Hessing op de plaats van bestemming was. Dit met verbluffend resultaat, want de Rijnsburgse aanhang dacht al aan een gelijkspel.

De wedstrijd tegen IJsselmeervogels kende een rustige aanloop. Trainer Mulders kende weinig personele problemen. Of het zou de opnieuw geblesseerde Rachid El Yaacoubi moeten zijn. De voormalige speler van o.a. FC Volendam en Kon. HFC kent vooralsnog de nodige pech bij zijn nieuwe club. Mulders startte met dezelfde elf als een week eerder tegen ASWH. Joost Leonard mocht wederom op de bank plaatsnemen, maar toonde enkele uren eerder zijn kwaliteiten in het tweede elftal van RBB. Hij scoorde twee keer en mocht kort na het begin van de tweede helft invallen omdat Giovially Serbony geblesseerd raakte aan zijn lies.

Rijnsburgse Boys startte uitstekend tegen een IJsselmeervogels dat een week eerder met de hakken over de sloot won van Jong Almere City FC. Grote man bij de Vogels is Berry Powel. Mulders had zijn bewaking beurtelings overgelaten aan Hidde Prijs en Masies Artien. Een goede keuze zo bleek, want de Kozakken Boyshuurling was slechts zichtbaar toen hij aan het begin van de tweede helft een penalty benutte. Het stond toen al 2-1 voor Rijnsburgse Boys. Roderick Gielisse opende de score na een slim genomen corner. Van Leijenhorst maakte gelijk voor de Vogels, maar binnen vijf minuten frommelde Hidde Prijs de Uien naar een verdiende voorsprong.

De penalty gaf de Vogels weer moed. Zij kwamen zelfs op voorsprong via Hovestad. Richard van Nieuwkoop wilde de bal wegstompen maar gleed uit. Wel behoedde hij zijn team voor meer ellende en toen IJsselmeervogels de voorsprong ging verdedigen in plaats van uitbouwen sloeg Jeffrey Jongeneelen toe. De doorkopbal van Leonard werd op fantastische wijze tot doelpunt gepromoveerd. Hessing zorgde ervoor dat de Uien in de race blijven voor de titel.

A.s. zaterdag is er weer een topper voor de Boys. De verrassende koploper Scheveningen komt op bezoek. Met dezelfde steun als afgelopen zaterdag zullen ook de Schollekoppen eraan moeten geloven!