Marion en Jessica zijn altijd in voor iets geks. | Foto: Rokki Fotografie.
Marion en Jessica zijn altijd in voor iets geks. | Foto: Rokki Fotografie. Rokki Fotografie

aAn kOp Kappers al tien jaar opvallend én anders

n Winkeliers van De Remise nu ook samen in winkeliersvereniging

Feest n 'De tijd is omgevlogen. Deze week runnen we alweer tien jaar onze kapsalon aAn kOp Kappers. En wie jarig is trakteert.'

Voor de eigenaressen Marion de Best en Jessica Glasbergen is dit tienjarig bestaan reden voor een feestje. 'Waar is de tijd gebleven? Het is zo snel gegaan en daarbij hebben we ook zoveel lol gehad', laat het tweetal weten. In n de maanden maart en april geeft aAn kOp kappers 10% korting op elke behandeling. Daarnaast is er 30% korting op alle producten van Kérastase.

Maatschappelijk betrokken

De beide kapsters kennen elkaar al 17 jaar. Ze hebben elkaar gevonden door hun passie voor het kappersvak. Beiden zijn creatief, prettig gestoord en hebben een grote liefde voor 'haar'. Tien jaar geleden ging hun wens in vervulling om een eigen kapsalon te starten. En met succes. 'De sfeer in de kapsalon is altijd gezellig', laat Marion weten. 'We hebben dan ook een leuk team van stylisten met ieder een eigen specialiteit', vult Jessica aan. Bij aAn kOp Kappers wordt gewerkt volgens de laatste trends en technieken. 'We staan altijd open voor nieuwe ideeën en onze kennis houden we up to date door het volgen van workshops en trainingen', vertelt Jessica. 'Inspiratie doen we ook op via social media, of gewoon op straat. Want zie ik iemand lopen met een geweldige coupe, dan spreek ik die persoon aan en vraag of ik het haar even mag voelen en een foto mag maken', laat Marion weten.

aAn kOp Kappers draagt Stichting Haarwensen een warm hart toe. Kinderen die als gevolg van een medische behandeling of een andere oorzaak kaal zijn of worden, zouden er alles voor over hebben om wer met een volle haardos door het leven te kunnen. Stichting Haarwensen zorgt ervoor dat deze kinderen een pruik van echt haar kunnen dragen. Zonder dat daar kosten aan verbonden zijn voor de ouders. 'Wij vinden dit zo'n mooi initiatief, dat wij daar graag ons steentje aan bijdragen', vertelt Marion. Daarnaast organiseert de salon ook elkaar jaar een actie voor Kika.

Actie

Drie jaar geleden verhuisde de kapsalon naar het naastgelegen pand. 'Dit pand op nummer 34a was ruimer en zo konden we het interieur van de kapsalon gelijk een nieuwe look geven, vertelt Marion.

Op de vraag naar leuke anekdotes die zij in de afgelopen tien jaar hebben meegemaakt, kijkt het tweetal elkaar aan, schieten de dames in de lach en zeggen bijna tegelijk: 'dit zijn er zo veel, te veel om op te noemen. Eigenlijk is elke dag een hoogtepunt en die creëren we vaak zelf.'

Maar dan weer even serieus. Marion en Jessica laten weten trots te zijn om met hun team al tien jaar aAn kOp Kappers te runnen: 'Daarbij is onze klantenkring ook zo leuk en divers. En hebben we leuke buren in het Remise Koopcentrum. Nee, we hebben geen moment spijt gehad om een eigen zaak te beginnen. We zouden het zo weer doen.'

Over de buren gesproken. De winkeliers van De Remise hebben zich onlangs verenigd in een winkeliersvereniging. Marion vertelt: 'Met elkaar gaan we de uitstraling van het winkelcentrum verbeteren. Voor het winkelend publiek komen er leuke acties bij de verschillende feestdagen, zoals Pasen, Moederdag en kerst, om maar eens wat te noemen. Want alles moet gevierd worden.' 'Een filosofie waarin wij ons helemaal kunnen vinden', besluit Jessica.