De jonge turners van DWS behaalden veel prijzen. Gefeliciteerd. | Foto: pr.
De jonge turners van DWS behaalden veel prijzen. Gefeliciteerd. | Foto: pr. Foto: pr

Veel prijzen voor turners en turnsters van DWS

Medailles n Voor het derde achtereenvolgende jaar werden op zaterdag 18 februari de Duin- en Bollenstreek Turnwedstrijden georganiseerd. Bij deze wedstrijden, waaronder jongens en meisjes uit Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg meededen, wisten alle deelnemende verenigingen de nodige medailles in de wacht te slepen.

'Omdat er vijf verenigingen uit de Duin- en Bollenstreek meedoen, wordt er elk jaar gewisseld van locatie en dit keer was gekozen voor Sportcomplex de Waterkanten in Lisse', vertelt een van de organisatoren van het evenement. 'Deze wedstrijden zijn specifiek gericht op de recreatieve groepen', vertelt zij verder. 'Deze jongens en meisjes hebben buiten de onderlinge wedstrijden van de verengingen, geen regionale wedstrijden, zoals de selectiegroepen die kennen. Tijdens deze wedstrijd kunnen zij zich meten met de jongens en meisjes op hun eigen niveau en van verschillende verenigingen uit de regio.' De wedstrijd was ingedeeld in verschillende rondes en diverse niveaus. De niveaus zijn onder andere afhankelijk van leeftijd. De meisjes turnden op vloer, balk, trampoline en brug ongelijk en de jongens trampoline, ringen, rekstok en vloer. In totaal deden 320 kinderen mee. Verdeelt over de vier wedstrijdrondes en op alle niveaus waren medailles te verdienen.

Prijzen van DWS

Meisjes Pre instap D2: 1e prijs Rosalie vd Horst, 2e prijs Nomi Varkevisser. Meisjes Pre Pre instap D3: Fleur van Tilburg. Meisjes Instap D3: 1e prijs Sarah Vletter, 2e prijs Maud de Jong, 3e prijs Floortje van Klaveren. Meisjes Pupil 1 D3: 2e prijs Mila Souverijn. Jongens Niveau 12: 1e prijs Rick Ockeloen. Jongens Niveau 13: 1e prijs Sven Hartemink. Jongens Niveau 14: 2e prijs Tim Vergeer. Jongens Niveau 15: 1e prijs Bart van Duijvenvoorde.