RBB speler Giovialle Serbony in duel met ASWH-er Jerry Tieleman. | Foto: J. Jungerius. Foto: J. Jungerius

Rijnsburgse Boys via ASWH op weg naar nog meer moois

Voetbal n Dit jaar heeft Rijnsburgse Boys nog geen wedstrijd verloren. Een goede start in de derde periode, en nog meedoen voor de eerste plek in de tweede periode.

Het kan niet op als je naar de huidige statistieken kijkt van Rijnsburgse Boys. Tel daar bij op dat de winst op ASWH ook weer uitzicht geeft op meer moois bovenin de ranglijst, dan is duidelijk dat elke tegenstander rekening dient te houden met de Uien.

Misschien wel het belangrijkste was het getoonde spel van afgelopen zaterdag. Het zag er fris en bij tijd en wijle swingend uit. Een gerenommeerde tegenstander als ASWH, met de ervaren Jack van den Berg aan het hoofd, werd ogenschijnlijk simpel aan de kant gezet. Zo was het natuurlijk niet, ook gezien de uitwedstrijd waar de Rijnsburgers kansloos waren. Op Middelmors kwam de revanche. Aan het einde van een mooie voetbalmiddag stond er een prima 4-2 op het scorebord. Het thuispubliek werd weer eens ouderwets verwend en mag hopen dat dit de komende twee weken weer het geval zal zijn. Door afgelastingen spelen de Boys maar liefst drie keer achtereen thuis tegen clubs die allen (nog) boven hen staan. De eerste horde is genomen. A.s. zaterdag wacht IJsselmeervogels, een week later Scheveningen. Daarna zal er ongetwijfeld iets meer tekening zijn gekomen in hoe de zaken ervoor staan in de zaterdag derde divisie.

Trainer Pieter Mulders had zaterdag een enigszins verrassende opstelling in petto. Hij slachtofferde zijn aanvoerder Jordy Verdam. Wesley Goeman droeg dit keer de aanvoerdersband. Hidde Prijs speelde, sinds de thuiswedstrijd tegen FC Lisse (17-9-2016), na blessureleed weer eens een volledige wedstrijd. Hij verving de geblesseerde Jeroen Hessing. Spits Giovialli Serbony kreeg zijn eerste basisplaats. Het zorgde voor een ander strijdplan dan de supporters van Rijnsburg gewend waren. Buiten de genoemde veranderingen waren er opnieuw ruime voldoendes te noteren voor Roderick Gielisse, de tamdem Strooker/Tillema, Jeffrey Jongeneelen en doelverdediger Richard van Nieuwkoop.

Hoewel na een tweemaal verkregen voorsprong, ASWH telkens weer op gelijke hoogte kwam, raakten de Rijnsburgers niet in paniek. Goeman zette zijn ploeg via een fraaie vrije trap in de 12e minuut op voorsprong. Olijfveld scoorde de gelijkmaker. Nog voor de rust deed Serbony van zich spreken en met een gerust hart ging Rijnsburgse Bos aan de thee. Een kansenfestival van Rijnsburg zorgde niet voor een gerust gevoel in de vorm van meer doelpunten. Sterker nog, ASWH scoorde via Tieleman. Zijn bijna naamgenoot Tillema stelde binnen twee minuten orde op zaken. De kersverse aanvoerder en ´man of the match´ Goeman scoorde uit een penalty 4-2.

Zaterdag komen de ´Rooien´ uit Spakenburg naar Rijnsburg. Een wedstrijd om naar uit te kijken. Zorg dat u erbij bent: aanvang 14.30 uur.