Weer een overwinning van Valken '68. | Foto: G. van der Nagel.
Weer een overwinning van Valken '68. | Foto: G. van der Nagel. Foto: G. vd Nagel

Valken blijft op stoom: 1-4 winst op Soccer Boys

Winst n Het was de vraag of Valken'68 na vijf overwinningen op rij nog steeds zou doordenderen richting de kop van de ranglijst en richting de tweede periodetitel.

De eerste helft begon nog wat slap met veel lange ballen en slecht voetbal. Valken kwam schlemielig zelfs op achterstand nadat Valken eerst twee goede kansen had gemist.

De eerste kans was voor Robbert van Delft die in de 21e minuut net naast schoot, de tweede was een combinatie door het midden met Sander van Duijn als eindpunt.

De hoek was net te lastig om de kans te verzilveren. Bij de eerste de beste aanval van Soccer Boys in de 24e minuut ging het mis.

De aanval leek te worden afgeslagen maar een volkomen verkeerd geraakte bal door Ferry Bross dwarrelde onhoudbaar over keeper van der Nagel in de goal(1-0).

Het duurde zes minuten tot dat Valken op gelijke hoogte kwam. De op links de diepte ingestuurde Robbert van Delft trok de bal van de achterlijn terug voor de goal waar Jaco van der Bent bekwaam de geboden kans afrondde. (1-1).

Een drietal minuten later had Valken de voorsprong te pakken. Een steekpass van Matthijs de Mooij werd door spits Robbert van Delft op waarde ingeschat (1-2). Dit was ook de ruststand omdat Valken twee goede kansen om de wedstrijd al voor rust op slot te gooien mistte. Rust 1-2.

Goed ontbijt

De tweede helft was elf minuten oud toen dat wel gebeurde. Een heerlijke crossbal van Peter de Best belandde aan de rechterkant bij Sven Boonstoppel die daarna Robbert van Delft wist te vinden.

Robbert zag de vrije Jaco van der Bent staan en met een tweede assist was de tweede treffer van Jaco van der Bent een feit(1-3). Tussen deze goal en de 90ste minuut gebeurde er niet veel meer. Veel wissels, bij Valken uit voorzorg, en nog een gemiste één op één kans door Sven Boonstoppel.

Het druk zetten door de ingevallen Rody Redel in de slotminuut van de wedstrijd leverde nog wel de 1-4 op.

Een te zachte terugspeelbal op de keeper gaf de attente Robbert van Delft de kans om ook de tweede van de middag te scoren.

Eigenaar Tom Holzwider van het Koetshuis had dus gelijk: met als start een ontbijt van het Koetshuis kun je niet verliezen.

Zaterdag 25 februari 2017 speelt Valken'68 1 uit tegen RCL 1, aanvang van de wedstrijd 14:30 uur.