Afbeelding
Foto: pr

Stempassen voor Tweede Kamerverkiezingen

Info n Op woensdag 15 maart zijn er verkiezingen. U kunt dan stemmen voor leden van de Tweede Kamer. Binnenkort versturen we de stempassen.

Heeft u op 1 maart nog geen stempas ontvangen? Vraag dan een vervangende stempas aan. Dit kan schriftelijk of via DigiD tot uiterlijk vrijdag 10 maart en in persoon aan de balie tot uiterlijk dinsdag 14 maart 12.00 uur. Neemt u hiervoor wel uw legitimatiebewijs mee.

Geldig legitimatiebewijs

Om te kunnen stemmen, heeft u een geldig legitimatiebewijs nodig, bijvoorbeeld een paspoort, ID-kaart of rijbewijs. Als uitzondering mag dit document maximaal vijf jaar verlopen zijn. Op het document moet bij 'geldig tot' de datum 16 maart 2012 of een latere datum staan.

Heeft u geen geldig legitimatiebewijs? Vraag meteen een nieuwe aan. Dit doet u voor 8 maart. Maak snel een afspraak en bel tel. 071 406 5000.

Stemmen in een andere gemeente

Kunt u op 15 maart niet in de gemeente Katwijk stemmen, maar wel in een andere plaats in Nederland? Vraag dan een kiezerspas aan. Daarmee kunt u in heel Nederland stemmen. Dit kan op twee manieren: Persoonlijk: bij de publieksbalie, voor 14 maart 12.00 uur. Of schriftelijk: per post of per e-mail, voor 10 maart. Meer informatie zie ook www.katwijk.nl/verkiezingen, https://tweedekamer2017.stemwijzer.nl


Bouw nieuw zwembad van start

Tijdscapsule n In het voorjaar van 2018 opent het nieuwe zwembad haar deuren.

Het nieuwe zwembad Aquamar is gericht op recreatie, sport, instructie- en therapeutisch zwemmen voor alle doelgroepen, verenigingen en instellingen. Het krijgt een lokale sfeer en een echt Katwijks karakter, wat terug te zien is in onder andere de speelvoorzieningen, het interieur, materialen en kleuren. Het gebied rond het nieuwe zwembad wordt opnieuw ingericht, en krijgt het karakter terug van het oorspronkelijke duinlandschap. Hierin wordt op een natuurlijke wijze een speelplaats geïntegreerd met uitdagende speelvoorzieningen voor jonge kinderen. Deze week is de bouw officieel van start gegaan. Door het ingraven van een tijdscapsule onder het nieuwe zwembad worden tastbare herinneringen aan Aquamar bewaard.


Groot feest op de Julianaschool

Vorige week woensdag vierden leerlingen, juffen en meesters het 25-jarig onderwijsjubileum van maar liefst drie juffen. Juf Roelfien, juf Daniëlle en juf Elise werden op zilveren schoenen, een zilveren fiets en een zilveren auto feestelijk binnen gehaald door alle leerlingen. Wat volgde was een spetterend feest, met als titel: 'The Voice of Juliana'. | Foto: pr.