Het IWAK organiseert 'grenzeloos genieten' in Herberg Welgelegen .  | Foto: pr.
Het IWAK organiseert 'grenzeloos genieten' in Herberg Welgelegen . | Foto: pr. Foto: pr

Een Irakese maaltijd bij Herberg Welgelegen

n Ontmoeting tussen mensen uit verschillende culturen

Grenzeloos n Genieten. Op maandag 6 maart 2017 organiseren Stichting IWAK en Herberg Welgelegen een heerlijk Irakees diner. Dit diner zal bereid worden door de familie Al Mareg en de chef van Herberg Welgelegen, Benjamin Juffermans.

Vanaf 18:00 kunt u aanschuiven in Herberg Welgelegen, inloop is vanaf 17:30 uur. De kosten van deze maaltijd bedragen slechts € 7,- per persoon.

Grenzeloos Genieten is een initiatief van stichting Interkerkelijke Werkgroep Asielzoekerscentrum Katwijk (IWAK) en stichting Herberg Welgelegen te Valkenburg. Met dit initiatief willen zij de gasten van het asielzoekerscentrum een podium geven, waar zij hun talenten kunnen vertonen. Daarnaast moet deze avond bijdragen aan de ontmoeting tussen mensen uit verschillende culturen.

Omdat wij graag willen weten voor hoeveel gasten er gekookt moet worden dient u zich voor vrijdag 3 maart 2017 18:00 uur op te geven. Het aantal plaatsen is beperkt dus wacht niet te lang.

Ga de grens over en laat je verrassen. Reserveer kan via rosalinevanhelden@iwak.nl of via info@herbergwelgelegen.nl

Samenwerking

IWAK heeft als doelstelling om diaconaal en missionair werk te verrichten onder asielzoekers in het AZC Katwijk. Op dit moment zijn er 400 bewoners op de gezinslocatie (GLO) in Katwijk, op het terrein van het voormalig vliegkamp Valkenburg. De bewoners van de GLO zijn uitgeprocedeerde asielzoekers die tussen wal en schip zijn geraakt en in een hopeloze situatie verkeren. Zij hopen dat zij uiteindelijk toch een verblijfsvergunning zullen krijgen. Het andere deel van het AZC is ondertussen gesloten.

Taallessen, diverse kinder- en tiener clubs, een vrouwengroep en het organiseren van bezoek, zijn enkele taken die IWAK op zich heeft genomen. "De Kapel" vervult een centrale rol in bijna alle activiteiten.

Voor meer informatie, is een bezoekje aan de website de moeite waard; www.iwak.nl. U kunt daar via de rubriek Voetlicht ook het levensverhaal van de familie Al Mareg lezen, de familie die het diner zal bereiden.

Stichting Herberg Welgelegen is een maatschappelijk initiatief, vanuit een droom naar betere zorg. 4 dagen per week dient zij als plek van dagbesteding voor mensen met (beginnend) dementie. Daarnaast organiseert zij op dinsdag- en donderdagavond een 'Herbergavond', waarbij mensen aan een lange tafel aanschuiven voor een gezellige maaltijd. Ook hiervan bedragen de kosten slechts € 7,- S' avonds en in het weekend is zij een locatie voor vergaderingen, feesten en om te overnachten in één van de prachtige kamers. Deze activiteiten ondersteunen financieel de zorgactiviteiten.

Zo werkt zij aan haar maatschappelijke doelstelling: 'Excellente zorg, betaalbaar voor iedereen.' Meer informatie over Herberg Welgelegen? Bezoek dan de website; www.herbergwelgelegen.nl.


Liveshow bij RTV Katwijk

Gezellig n Iedereen in Katwijk kan het gaan meemaken: de live-opnames van de gloednieuwe tv-show 'Katwijk live' die RTV Katwijk vanaf volgende maand gaat uitzenden. Daar kunt u dus bij zijn.

RTV Katwijk lanceert op 25 maart een liveshow. Onder de naam 'Katwijk live' gaat er een tv-programma de lucht in bomvol actuele onderwerpen, muziek, spelletjes, leuke gasten en meer. Dat belooft een elke keer weer een mooie actuele, maar vooral ook gezellige uitzending te worden.

Voorafgaand aan het programma krijgt u een kijkje achter de schermen bij de lokale omroep, daarna kunt u onder genot van een hapje en een drankje genieten van de liveshow. U kunt zich opgeven via ons formulier op de website: www.rtvkatwijk.nl/tickets. Na bevestiging per mail krijgt u de toegangskaarten toegezonden. U bent dan op 25 maart van harte welkom tussen 5 uur en half 6 in de studio. De liveshow begint om 18.00 uur en duurt maximaal 2 uur.

Zaterdag 25 maart eerste live show RTV Katwijk. | Foto: pr.