Tijdens het wandelen gevoelens delen met anderen. | Foto: pr.
Tijdens het wandelen gevoelens delen met anderen. | Foto: pr. Foto: pr

Seizoenwandelingen als hulp bij verliesverwerking

n Zondag 19 februari voor lotgenoten in rouw

Panbos n Om mensen te ondersteunen bij het verwerken van een verlies, organiseert Mies Schoneveld Uitvaartbegeleiding in samenwerking met Dineke Ooms van Azul Coaching en Verliesbegeleiding, op zondag 19 februari de eerste van vier seizoenwandelingen voor en met lotgenoten in rouw.

"Nazorg is voor ons een belangrijk onderdeel van ons werk. Daarom bieden wij de nabestaanden verschillende mogelijkheden die kunnen helpen bij het verwerken van een verlies," legt Mies Schoneveld uit.

Vier Seizoenwandelingen

"De ervaring leert dat mensen tijdens wandelingen vaak met een lach en een traan tot bijzondere gesprekken komen. Het wandelen en je gevoelens delen met mensen die ook iemand hebben verloren, kan bijdragen aan de verwerking van het verlies. Samen met Dineke Ooms organiseren wij daarom deze wandelingen."

"Het is de bedoeling dat wij elk jaar vier wandelingen organiseren in Panbos. Er is bewust gekozen voor wandelingen in verschillende seizoenen. Zo kan men tijdens de wandeling niet alleen een goed gesprek voeren, maar ook genieten van al het moois van dat de natuur in de verschillende seizoenen te bieden heeft. Natuurlijk hoef je niet te praten, maar kun je ook in alle rust aan je geliefde of geliefden denken en genieten van de natuur," zegt Mies. "Bij elke wandeling is Dineke Ooms aanwezig. Zij is een zeer ervaren coach en heeft al vele mensen begeleid in het verwerken van een verlies. Tijdens de wandeling kan zij handvatten aanbieden die kunnen helpen bij de verwerking van een verlies."

Vrijblijvend

De wandeling duurt ongeveer een uur en aansluitend drinken we met elkaar een kopje koffie of thee in het Theehuis," vervolgt Mies. "Vooraf aanmelden is niet nodig en deelname is geheel vrijblijvend. Je kunt één keer meewandelen of elke keer, net waar behoefte aan is. Wij gaan wandelen op zondag 19 februari, 7 mei, 27 augustus en 1 oktober. We verzamelen bij de ingang van Panbos, Wassenaarseweg 154 in Katwijk en starten de wandeling om 10.00 uur."

Toegang voor Panbos is € 2,-. Deelname is verder kosteloos. Iedereen is van harte uitgenodigd met ons mee te wandelen.