Henno winnaar regionale Junior Speaking Contest.
Henno winnaar regionale Junior Speaking Contest. Foto: pr

Henno Ravensbergen wint regionale Junior Speaking Contest

Prijs n Vorige week vrijdag vond de Junior Speaking Contest voor de regio Noord en Zuid Holland plaats. Rijnsburger Henno Ravensbergen uit de derde klas vwo/tto van Pieter Groen heeft de regionale Junior Speaking Contest gewonnen.

De Junior Speaking Contest is een jaarlijks terugkerende wedstrijd die wordt georganiseerd door het British Council en het Europees Platform. Deze wedstrijd wordt gehouden voor middelbare scholen in heel Nederland die tweetalig onderwijs aanbieden. De deelnemers zijn tweede en derde klassers van het tweetalig onderwijs. De bedoeling is dat leerlingen een speech in het Engels voordragen en daarna een aantal vragen daarover beantwoorden. Dit jaar was het thema What broadens your mind. 10 leerlingen uit de tweetalig onderwijs (tto)klassen op de middelbare scholen in Noord en Zuid Holland gaven een speech. De speech van Henno ging over Child Prostiution en maakte veel indruk op de jury. Hij deed niet onder voor de andere, zelfs native speaking, leerlingen.

Pieter Groen biedt sinds 2014 tweetalig onderwijs (tto) voor vwo leerlingen. Met ingang van het nieuwe schooljaar kan ook tto gevolgd worden door mavo en havo leerlingen. Alan Turner, directeur Pieter Groen: "Wij zijn bijzonder trots op Henno. Hij heeft met deze wedstrijd onze school fantastisch vertegenwoordigd."