Rosa van der Vijver met haar oma en opa. | Foto: pr.
Rosa van der Vijver met haar oma en opa. | Foto: pr. Foto: pr

Presentatie Corso Bollenstreek

Zand n Rosa van der Vijver verzorgde maandagavond als zandprinses, de presentatie van het Corso voor de Bollenstreek in Hotel Sassenheim.

Tijdens deze presentatie werden de zeventien praalwagens bekend gemaakt die in het Bollenstreekcorso op 21 en 22 april a.s. meerijden. Rosa is de dochter van zandtovenaar Gert van der Vijver. Zij tekende tijdens de presentatie op bijzondere wijze de praalwagens in zand en treedt daarmee in de voetsporen van haar vader. Onder de ruim 300 belangstellenden trof ze uiteraard haar Rijnsburgse opa en oma.


Simpele zege RVV op zwak Kalinko

Volleybal n Ze hadden het wel even nodig, een lekkere en overtuigende overwinning. Kalinko 3 bleek afgelopen zaterdag de perfecte tegenstander voor de volleyballers van RVV om het vertrouwen na twee verliespartijen weer wat op te vijzelen (4-0).

De Scheveningers werden in de Boorsmazaal compleet van het veld geveegd door het team van Nico Halsema. Het midden van RVV heerste als vanouds weer aan het net en ook de passing was goed op orde. Een slecht begin (1-6) was het enige minpuntje van de middag, maar halverwege hadden de Katwijkers hun zaken weer netjes op orde (17-15). Het was de opmaat naar een veegpartij van ruim een uur.

In de eerste set kwam Kalinko nog het dichtst bij de twintig punten (25-18), daarna was er helemaal geen houden meer aan. De service liep als vanouds, waarbij met name Thijmen Heemskerk enkele lange series liet noteren. Als Kalinko er al een antwoord op had, zat het blok van RVV potdicht. Het resulteerde in nog eens drie simpel gewonnen sets (25-15 en twee keer 25-14) tegen een team dat toch aan een knappe serie overwinningen bezig was.

Zaterdag 11 maart staat de eerstvolgende competitiewedstrijd op het programma. Om 17.00 uur ontvagt RVV dan in de eigen Boorsmazaal Zovoc uit Zoetermeer.


Districtswedstrijden RIJC jeugd

Schaatsen n De Benjamins en Mini's van de Rijnsburgse IJsclub reden vorige week zaterdag hun districtswedstrijden op de Leidse IJsbaan. Dit was goed voor 10 pr's en zo staat de teller op 149 pr's.

De opvallendste prestatie werd geleverd door de talentvolle Julia Klinkenberg, die bij de Benjamins met een fraaie 5e plaats in de prijzen viel. Zij reed 40.35 met val op 1 ronden en realiseerde op 2 ronden de scherpe tijd van 1.06. Dat belooft wat voor de toekomst.

Bij de mini's reden Ilse Vergeer en Manoek Vianen pr's op 1 ronde in respectievelijk 35.88 en 38.13. Verder werden er dubbele pr's gereden op 1 en 2 ronden door de volgende Mini's: Ruben Zandbergen (30.78 en 1.01.47), Sten Hutten (31.37 en 1.02.02), Stijn Lepelaar (32.66 en 1.03.16) en Tjitze Schaafsma (40.22 en 1.20.05). Bij de jongens heeft Sten Hutten zich naast Nick Schouten, Finn Borst en Wouter van Tilburg op de 1e plaats gevoegd van het PR klassement. Bij de meisjes is Juliètte de Mooij door een pr in Heerenveen (500 meter in 43.24) op 1 pr van Feline de Rover (7) genaderd.

Bijzonder was ook de prestatie van marathonrijdster Tessa Witteman die 9e werd op de 200 kilometer van de Weissensee.

Julia Klinkenberg. | Foto: pr.