Afbeelding
Foto: pr

Succesvol Full-contact Karate Senshi cup

n Toppers uit Rijnsburg in de prijzen

Karate n Afgelopen zaterdag heeft de Budosport vereniging Osaka meegedaan aan de Senshi cup 2017 in Zeeland. Het gaat hier om een Full-Contact Karate toernooi waar iedere stijl en organisatie aan mee kan doen.

Van Osaka deden hier zes leden aan mee. Eerst was de beurt aan Jeffrey Duijn. Deze jonge vechter (15 jaar) wist twee partijen overtuigend te winnen en een partij onbeslist waardoor hij in het eindklassement op de 2e plaats eindigde.

Pascal de Mol deed mee in de -80 kilogram waarin hij de 3e plaats wist te bereiken. Daarna kwam Gijs Hoek aan de beurt in het zwaargewicht klassement (+90 kg) en werd 3e.

Vuurwerk

Hierna begon het vuurwerk van Osaka met Rob de Groot. Deze vechter van formaat wist in de -70 klasse zijn tegenstanders zeer technisch uit te schakelen en in de finale zijn zes kg zwaardere tegenstander met veel meer ervaring volledig onder controle te houden. Alles wat de tegenstander van Rob probeerde te initiƫren werd door Rob geblokkeerd en gecounterd. Het was dan ook een verrassing dat in de laatste verlenging de tegenstander van Rob de beslissing kreeg. Een 2e plaats voor deze 63 kg wegende topper uit Rijnsburg.

Ervaren vechter

Uiteindelijk was het de beurt aan Dave Kagenaar in de +90 kg. Hier kwam geen beslissing aan te pas want de Rijnsburger wist alle drie zijn gevechten voortijdig te beƫindigen en dus 1e plaats. Als laatste was de beurt aan Floris Hoek. Voor hem was er een gevecht in de A klasse afgesproken. Zijn tegenstander een 2e dan en zeer ervaren vechter kwam duidelijk om te knokken. En dit leverde daardoor ook een top partij waarin Floris niets aan de verbeelding over liet. In een partij waar hij liet zien dat hij beschikt over een breed scala aan technieken en ontzettend aan het groeien is, werd hij winnaar en dus een 1e plaats.

Topresultaat

Het was al met al een top dag met een fantastisch resultaat: zes deelnemers en zes prijzen. Bij Osaka gaat het om het behalen van je eigen doelstellingen. Of dit nu wedstrijden zijn zoals de heren hierboven of recreatief trainen. Goede begeleiding is er voor iedereen van jong tot oud.

Wilt u graag een keer met deze toppers mee trainen of lijkt het je leuk om ze een keer in actie te zien? Kom dan gerust langs in onze Dojo, Haven 217 in Katwijk of kijk op www.dojo-osaka.nl