Volgende week start het tennistoernooi in Rotterdam. | Foto: pr.
Volgende week start het tennistoernooi in Rotterdam. | Foto: pr. Foto: pr

Initiatiefrijk Duinvallei

Duinvallei n Vanaf 4 november tot en met 31 januari was het mogelijk om een initiatief in te dienen voor de tijdelijke invulling van Duinvallei.

Enthousiaste bewoners, ondernemers, verenigingen en instellingen hebben meer dan 100 initiatieven ingediend via de website. Dat biedt een goede basis voor het vervolg.

Het karakter van de ingediende initiatieven is uiteenlopend: van een buurttuin, stadslandbouw, mountainbike parcours, een jeugdhonk, een locatie voor zelfvoorzienende (all electric) tiny houses en ga zo maar door. In de aanmeldingen zien wij veel steun aan het initiatief van de Oranjevereniging. Hiermee komt de vereniging tegemoet aan de wens van velen. Een initiatief indienen kan niet meer. Alle initiatiefnemers ontvangen een uitnodiging om de komende maanden in twee werksessies aan de slag te gaan. In de werksessies dienen de initiatieven concreet en haalbaar te worden. Het doel is om de initiatieven te verrijken en waar mogelijk combinaties te maken zodat er een mooie, levendige mix voor het gebied ontstaat. Het uiteindelijke doel is dat alle volgens de spelregels (staan op initiatiefduinvallei.nl) uitgewerkte initiatieven aan het Q–team worden voorgelegd. Het Q-team toetst uiteindelijk de initiatieven op hun maatschappelijke, fysieke en economische waarde voor Katwijk en omgeving. Dan stelt het Q-team een advies op over de tijdelijke invulling van Duinvallei. Voor de zomer gaat dit advies naar het college van B&W.


Jora Vision maakt gigantisch tennisracket voor toernooi

Ontwerp n Vorige week donderdag heeft Meeuwenoord Vervoer uit Noordwijkerhout transport hijswerk verricht om een gigantisch tennis racket te plaatsen.

Dit gebeurde pal naast de markante Markthal op het Rotterdamse Blaak plein.

Ontwerp en productiebedrijf Jora Vision Europe uit Rijnsburg plaatst dit racket voor haar opdrachtgever om bezoekers enthousiast te maken voor Nederlands bekendste en grootste tennistoernooi. Het werk is goed verlopen.

Het tennistoernooi wordt gehouden van 13 tot en met 17 februari 2017.