Robbert van delft scoort de bevrijdende 1-0. | Foto: G. van der Nagel.
Robbert van delft scoort de bevrijdende 1-0. | Foto: G. van der Nagel. Foto: G. van der Nagel

Aanvallers Valken'68 maken het verschil

n Publiek geniet van 2-0 winst op HVC'10

Voetbal n Het verschil zat hem deze middag in de aanval. Voetballend deed het fysieke sterke en stugge HVC'10, slechts twee nederlagen deze competitie, niet veel onder voor Valken.

Alleen het creëren van kansen en het afmaken was beter besteed aan Valken'68.

De eerste kans in de wedstrijd was voor HVC'10. In de tweede minuut kon Mark van der Plas de 0-1 net voor de doellijn voorkomen door de inzet te keren van de vleugelaanvaller van HVC'10 die keeper Erwin van der Nagel al was gepasseerd.

Het duurde tot aan de 10e minuut tot Valken beter in de wedstrijd kwam.Een viertal kansen, Robbert van Delft 2x, Arjan Haasnoot en Matthijs de Mooij werden voor rust niet benut. Rust 0-0.

Een op het middenveld veroverde bal in de 52e minuut leidde tot de voorsprong. Sven Boonstoppel stuurde met een bekeken dieptepass Robert van Delft weg die beheerst de bal in de verre hoek plaatste. HVC'10 begon na deze achterstand middels wissels meer de aanval te zoeken. Het creëerde daarbij wat kleine kansjes, maar Valken kreeg die zeker ook middels snel uitgevoerde tegenaanvallen. Er viel een grote kans voor HVC te noteren maar keeper van der Nagel kon deze van zeer dichtbij hard ingeschoten bal ietwat gelukkig met het hoofd keren. Ietwat groggy kon hij toch de wedstrijd uitspelen. In de 86e minuut was er de verlossende 2-0. Het was wederom Sven Boonstoppel die Jaco van der Bent op links wegstuurde. Met een technisch bekeken wippertje passeerde hij keeper Daniel van de Knijff in de korte hoek. Al met al een zwaarbevochten zege waarmee Valken zicht houd op de titel van de tweede periode en waarmee men de koplopers nog steeds in het vizier houdt. Na afloop van de wedstrijd begon voor middenvelder Stefan van der Plas direct de derde helft als meespelend artiest in de band Westcoast Katwijk.

Zaterdag 11 februari 2017 speelt Valken'68 1 thuis tegen Honselersdijk 1, aanvang van de wedstrijd 14:30 uur.