De kinderen zijn blij met hun prijs. | Foto: pr.
De kinderen zijn blij met hun prijs. | Foto: pr. Foto: pr

In de prijzen

Kerstboominzameling n Dit jaar zijn maar liefst 5500 kerstbomen door kinderen naar inzamelplaatsen gebracht. De ingezamelde bomen in Katwijk en Rijnsburg worden versnipperd.

Dit versnipperde hout wordt gebruikt voor het aanleggen van bospaden of dient als ondergrond in speeltuinen. De Valkenburgse kerstbomen zijn traditioneel verbrand. Op woensdag 4 januari konden de bomen worden ingeleverd voor lootjes. Elk lootje leverde € 0,20 korting op bij Intertoys en Top1Toys in de maand januari. Behalve korting maakte je ook kans op 1 van de 5 cadeaubonnen ter waarde van € 25. Vorige week was de prijsuitreiking van de kerstboomverloting. Wijkregisseurs Richard Onstenk en Ton den Butter feliciteerden de volgende prijswinnaars: Mees Lems, Matthijs Krösschell, Florentine en Carolijne Ayre en Flyn Schild.


Kom naar de inloopochtend

Uitnodiging n Woensdag 15 februari organiseren de vrijwilligers van de kerken in Valkenburg weer een inloopochtend.

Deze wordt gehouden in 'Het trefpunt' aan 't Boonrak. Er is van alles te lezen. Ook is er een spellendoos aanwezig. Een ieder die zin heeft om even gezellig te babbelen, een kopje koffie te drinken of zo maar even binnen te lopen is van harte welkom tussen 10.00 uur en 11.30 uur.


Terugblikken op Zomers Palet 2016

Reünie n Het is alweer meer dan een half jaar geleden, veel minder koud en de organisatie is alweer volop bezig met Zomers Palet 2017.

Maar voor ze verder gaan met alle voorbereidingen blikken ze terug op zomer 2016, vertellen aan elkaar de mooie herinneringen en bekijken de zomerse plaatjes onder het genot van, hoe kan het ook anders, een advocaatje met slagroom. Speciaal voor deze reünie organiseren Maria en Saskia van het Welzijnskwartier een verrassingsactiviteit.

De reünie is op woensdag 22 februari en van 10.00–12.00 uur Zwanenburg.


Valken 2 biedt goede tegenstand

Badminton n Vanaf 9 september 2016 tot 28 januari 2017 speelde team 2 van badmintonvereniging de Valken in de regionale najaar competitie.

Het team bestond uit drie heren: Rik, Richard, Johan en twee dames: Marion en Diane. In totaal werden 14 wedstrijden gespeeld. Tot de laatste wedstrijd bleef het spannend wie de kampioen zou worden, omdat de scores dicht bij elkaar lagen. Helaas greep de Valken naast de eerste plaats en eindigde alsnog op de derde plaats. Het zegt ook iets van de tegenstanders. De teams waren aan elkaar gewaagd. Valken 2 deed het niet slecht. In totaal zijn 9 wedstrijden gewonnen, 1 gelijk gespeeld en 4 verloren. Volgend jaar hopen ze op een hogere eindscore en misschien wel op het kampioenschap. Wilt u meer weten van onze vereniging kijk dan op www.bcdevalken.nl

Afbeelding