Samen nadenken over meer succes. | Foto: pr.
Samen nadenken over meer succes. | Foto: pr. Foto: pr

Eerste Retail & Leisure sessie levert mooie ideeën op

Ondernemend n Op 26 januari vond de eerste door Katwijk Marketing en Rabobank Leiden-Katwijk georganiseerde Retail & Leisure sessie plaats. Ook het Ondernemershuis Katwijk was bij de organisatie betrokken.

Ruim veertig mensen namen deel aan de sessie: met name retail- en horecaondernemers en vertegenwoordigers uit de culturele sector. Zij wisselden met elkaar van gedachten over manieren om gezamenlijk (nog) succesvoller te opereren.

Piet de Vries, citymanager bij Katwijk Marketing opende de bijeenkomst. Hij legde daarbij nadruk op de rol van Katwijk Marketing om partijen bij elkaar te brengen. Daarna presenteerde André van den Bos, Manager MKB bij Rabobank Leiden-Katwijk actuele trends en ontwikkelingen, bijvoorbeeld met betrekking tot koopstromen en bezoekersaantallen. Conclusie van Van den Bos was dat Katwijk economisch groeit. Deze groei is echter niet op alle vlakken en in alle branches even groot, in de retail en leisure zijn er ook trends die zorgen baren. Het is noodzakelijk dat deze worden aangepakt. De Vries: "Er zijn volop kansen. Die moeten wel gegrepen worden, anders missen sommigen alsnog de boot. Samenwerking is het sleutelwoord om toch mooie resultaten te kunnen bereiken."


Hoe dat laatste moest gaan gebeuren, daarvoor werden de deelnemers zélf aan het werk gezet. In drie afzonderlijke brainstormsessies werden ideeën verzameld op het gebied van product- en dienstenontwikkeling, synergie en het up-to-date krijgen én houden van het kennisniveau. De groepen presenteerden vervolgens de ideeën aan elkaar. Er werden soms verrassende plannen en oplossingen aangedragen, zoals een 'beach & buy-formule' of het meer thematisch invullen en presenteren van bovenlokale evenementen.


Van den Bos is blij met de resultaten: "Wij zien bij veel onze klanten natuurlijk dat ze groeien. Sommigen hebben echter nog behoorlijk wat uitdagingen. Ik heb er vertrouwen in dat de voorgestelde activiteiten gaan helpen om voor iedereen mooie dingen te realiseren." De Rabobank wil hier graag samen in optrekken.

Ook De Vries kijkt tevreden terug op de sessie: "Het is de taak van Katwijk Marketing om de Katwijkse economie te stimuleren. Het faciliteren van dit soort contactmomenten en het stimuleren van samenwerking hoort daar ook bij. Het actief ondersteunen van ondernemers en andere betrokken partijen om vanuit een gezamenlijk vertrekpunt allemaal individueel succesvoller te worden is een taak die wij zeer serieus nemen."


De Rabobank en Katwijk Marketing gaan met een aantal van de deelnemers aan de sessie in gesprek om te bekijken hoe ze de ondernemers in het vervolgtraject kunnen ondersteunen. Op basis van de verdere resultaten van de sessie overwegen de twee partijen om óók bijeenkomsten te organiseren voor andere branches en/of dorpskernen.

Meer weten? Of zelf aansluiten bij het vervolgtraject? Neem contact op met Annemarie Guijt van Katwijk Marketing via info@katwijkmarketing.nl of 071 303 07 07.