Het was van korte duur, maar de ijsbaan lag er mooi bij. | Foto: H. van Iterson.
Het was van korte duur, maar de ijsbaan lag er mooi bij. | Foto: H. van Iterson. Foto: H. van Iterson

Gezellige drukte op de natuurijsbaan RIJC

Schaatsen n Afgelopen vrijdag ging de natuurijsbaan op de Middelmors rond 10.00 uur open en dat was een gouden zet.

Het RIJC-bestuur had met man en macht de dagen daarvoor alles in gereedheid gebracht om direct open te gaan als het zover was.

Het ijs was prachtig ijs. Men kon als het ware blind schaatsen zonder in een scheur te belanden. Iedereen kon gratis schaatsen, omdat het de laatste dag was, dat het voorlopig kon. Een mooi gebaar van het actieve bestuur. Daar werd ook gretig gebruik van gemaakt, want er werd geschaatst van 10.00 uur in de ochtend tot 22.00 uur in de avond.
M.b.v. facebook, de site werden veel mensen bereikt en ook de scholen werden benaderd.
Vandaar de gezellige drukte op de ijsbaan. Nu maar hopen, dat de volgende vorstperiode spoedig terugkomt. In ieder geval is het bestuur er klaar voor.

Andere activiteiten

Afgelopen zaterdag reden de pupillen hun districtwedstrijden op de Leidse IJsbaan. Stefan Brussee reed een pr op 1 ronden in 23.58 en Feline de Rover reed 2 pr's en wel 23.58 op 1 ronde en 42.92 op 2 ronden. Hierdoor staat Feline op kop met 7 pr's bij de meisjes.

Op het sportgala hield Jan Pieter Tensen namens de RIJC en IJsclub Voorwaarts een pitch van 1 minuut over het initiatief 'Redijssportleiden en regio'. Al klunende voltooide hij de speech, waarbij weer eens onder de aandacht werd gebracht hoe belangrijk het voor de toekomst voor beide ijsclubs is als er een nieuwe ijsbaan komt. Hoewel we niet in de prijzen vielen was het een geslaagde avond en gaan we door met de strijd voor een nieuwe ijsbaan.


Laatste duinloop A.V. Rijnsoever

Hardlopen n Zaterdag 4 februari organiseert de A.V. Rijnsoever alweer de laatste duinloop van dit seizoen.

Evenals bij de vorige lopen, valt ook nu weer om 10.30 uur het startschot voor de senioren en vijf minuten later het startschot voor de jeugd. Inschrijven kan zoals altijd vanaf 9.30 uur in de kantine van tennisvereniging "Zee en Duin". Direct na afloop worden de eindklassementen opgemaakt en zal tot de prijsuitreiking worden overgegaan. Er kan gekozen worden uit drie afstanden: twee kilometer voor de jeugd t/m 12 jaar, vijf of tien kilometer. Trek de loopschoenen aan en maak gebruik van deze voorlopig laatste gelegenheid om in "wedstrijdverband" door de Katwijkse duinen te rennen.


Open Ochtend Koningin Emmaschool

Belangstelling n Zaterdag 28 januari jl. opende de Koningin Emmaschool aan de Smidstraat haar deuren voor ouders en hun kind die op zoek zijn naar een goede basisschool.

Leerlingen van de Emmaschool stonden klaar om de ouders welkom te heten en brachten hen naar de koffietafel, waar de ouderraad klaarstond om hen te ontvangen.

Veel belangstelling hadden de ouders voor het inmiddels met succes ingevoerde continurooster. De Speelbrug was aanwezig om informatie te geven over de mogelijkheden van voor- en naschoolse opvang.

De bouwtekeningen en foto's van de nieuwe school, die eind 2018 betrokken gaat worden, werden vol interesse en met waardering bekeken. Naast informatieve gesprekken met ouders, leerkrachten en de directeur, waren er ook filmpjes te zien over de sfeer en het lesgeven op de Emmaschool. Uiteraard kwamen ook de aandacht voor begaafde leerlingen en leerlingen die meer moeite hebben met de leerstof aan de orde. Tijdens de rondleidingen vermaakten de kinderen zich met knutselwerkjes, speelgoed en een springkussen. Mocht u de open ochtend hebben gemist en toch nog een kijkje willen nemen, dan kunt u tot 24 februari alsnog een afspraak maken voor een rondleiding.

Afbeelding