Afbeelding
Foto: Treffend Beeld

Sporttalenten schitteren tijdens geslaagde Sportverkiezingen in Valkenburg

SportGala n Rolstoelbasketballer Arie Twigt, dammer Marco de Leeuw en zwemster Kim de Jong waren genomineerd in de categorie sportbelofte. Foto's Treffend Beeld.

De keuze viel op Arie Twigt (16). Hij speelt momenteel bij Only Friends in Amsterdam waarmee hij landskampioen werd. Hij nam ook deel aan de Europacup en is geselecteerd voor het Nederlands team dat in Italiƫ uitkomt op het EK. Twigt werd als Talent van de Toekomst uitgeroepen. Door bijna dagelijks te trainen hoopt hij zijn droom uit te zien komen op de Olympische Spelen in 2020 in Tokio. Nu werd hij dus ook verkozen als de sportbelofte van de gemeente Katwijk.

Waterpolotalent Malissa van Rijn, hardloopster Sonja Kuijt en basketbalster Roos Guijt vormden het genomineerde trio in de categorie sportvrouw van het jaar. De titel ging naar Malissa die met haar team ZVL uit Leiden ongeslagen landskampioen werd en voor de vijfde keer op rij ook de beker won. Met haar regelmatige scores leverde zij een belangrijke bijdrage aan de successen.

Cem Senol (karate), Wouter de Koning (korfbal) en Arno Kamminga waren genomineerd als sportman van het jaar. Uiteindelijk koos de jury voor de schoolslag zwemspecialist Arno Kamminga die viervoudig Nederlands kampioen is en ook nog twee nationale records zwom. Dertig uur trainen per week wierpen de vruchten af voor de man die ook de doelstelling heeft om in 2020 in Tokio te kunnen presteren.

Dames onder 20 van Grasshoppers, het Twirlduo Angela Schouten en Diana de Jong streden met het eerste elftal van Quick Boys om de eer van de sportploeg. Het werden de voetballers van Nieuw Zuid die na veel vergeefse pogingen nu eindelijk de stap omhoog maakten door kampioen te worden. Het initiatief van diverse watersportverenigingen om een Watersportdag met activiteiten op de Oude Rijn te houden werd bekroond met de innovatieprijs.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding