Tot en met 4 februari staat de bibliotheek in het teken van de Nationale Voorlees Dagen. | Foto: pr.
Tot en met 4 februari staat de bibliotheek in het teken van de Nationale Voorlees Dagen. | Foto: pr. Foto: pr

Bibliotheek bruist tijdens Nationale Voorlees Dagen

Feest n In de vestigingen van Bibliotheek Katwijk bruist het tijdens De Nationale Voorleesdagen. Deze dagen zijn bedoeld om het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen te stimuleren.

Daarom zijn er vanaf deze week tot en met zaterdag 4 februari allerlei voorleesactiviteiten in de bibliotheekvestigingen.

Voorleesontbijt

Voorlezen is goed voor de taalontwikkeling van jonge kinderen. Bibliotheek Katwijk is een grote promotor van het voorlezen en organiseert in dat kader leuke en interactieve activiteiten voor kinderen en hun ouders.

De Nationale Voorleesdagen worden geopend met een Voorleesontbijt in de Hoofdbibliotheek. Groep 1/2 van de Groen van Prinstererschool komt gezellig een broodje eten in de bieb en luisteren naar het verhaal van 'De kleine walvis', het Prentenboek van het Jaar 2017.


Andere activiteiten in de bibliotheekvestigingen zijn: voorlezen met het vertelkastje en vertelplaten, een muzikaal voorleesfeestje door Lilian van der Peet (Muziek op schoot-docent bij de Muziekschool Katwijk), gratis inschrijven bij de bieb voor kinderen tot 6 jaar, en de gratis voorstelling 'Walvissst…' van Kindertheater Kaboem op 3 februari.

Ook vertellen de leesconsulenten van Bibliotheek Katwijk in zo'n 50 groepen op de Bibliotheek op school- het verhaal van 'De kleine walvis'.

Voor elk kind een boek

Tijdens De Nationale Voorleesdagen wordt het belang van voorlezen extra benadrukt. Maar de bibliotheek ondersteunt ouders ook graag bij het voorlezen ná deze week, met een uitgebreide collectie prentenboeken bijvoorbeeld. De bibliotheekmedewerkers zoeken graag mee naar een boek dat past bij elk kind.

Een abonnement bij Bibliotheek Katwijk is gratis tot 18 jaar. Na betaling van een eenmalig inschrijfbedrag van €2,50 heeft ieder kind toegang tot de grootste en mooiste boekenkast van Katwijk.

Tijdens de Nationale Voorleesdagen hoef je ook het inschrijfgeld voor je kind tot 6 jaar niet te betalen. En ben je zelf nog geen lid van de bibliotheek? Laat je dan gelijk inschrijven en ontdek dat samen boeken uitzoeken met je kind (eren) een nog leuker feestje is.

Gratis voorstelling

Zo speelt Kindertheater Kaboem op vrijdag 3 februari om 10.30 uur de muzikale voorstelling 'Walvissst…' in de Hoofdbibliotheek, voor kinderen in de leeftijd van 2 tot 6 jaar. De voorstelling is geïnspireerd op het Prentenboek van het Jaar 'De kleine Walvis' van Benji Davies en duurt ongeveer 35 minuten. Waar kun je een 'kleine' walvis verstoppen in huis? In een kast, onder je bed? Papa mag 'm niet vinden! Dan moet-ie vast en zeker terug naar zee! Maar die kleine walvis is mijn vriend! Een heerlijke voorstelling, vol gespetter en zee(mans)liedjes, over thema's als vriendschap en eenzaamheid.
Schuif ook gezellig aan bij deze vrolijke voorstelling op vrijdag 3 februari om 10.30 uur in de Hoofdbieb. De toegang is gratis. Er is een vrije inloop met een maximum van ongeveer 50 kinderen. Wacht niet te lang en kom ook samen met uw (klein-) kind genieten van deze speciale voorstelling voor jonge kinderen in het kader van de Nationale Voorleesdagen 2017.