Bulk opslag van strooizout in hangaar 7. | Foto: P. Korbee.
Bulk opslag van strooizout in hangaar 7. | Foto: P. Korbee. Foto: P. Korbee

Vliegveld Valkenburg wordt zoutloos

Regio n Sinds ruim 2,5 jaar ligt er honderdvijfendertigduizend ton strooizout opgeslagen in hangaar 7 op het voormalig Marinevliegkamp Valkenburg.

Deze bulk opslag werd aangelegd door dat er drie jaar geleden strooizout te kort was. Dit mocht niet meer gebeuren en zodoende was het vliegveld een uitkomst voor bulkopslag met de bedoeling voor een jaar. Helaas waren de laatste twee winters zacht en werd niets van de voorraad afgehaald. Sinds afgelopen donderdag is men begonnen het zout weg te halen. Een tiental vrachtwagens pendelen met 33-35 ton per auto door heel Nederland en worden alle provinciale en gemeentelijke punten bevoorraad. Deze klus gaat ongeveer 5-6 weken duren. Hierna komt er geen strooizout meer in de hangaar.


Collecte Hersenstichting

Onderzoek n De Hersenstichting staat als eerste op het landelijke collecterooster en start haar 21ste collecteweek in de week van 30 januari tot en met 4 februari.

Vele enthousiaste collectanten gaan op pad om geld in te zamelen voor al die mensen met een hersenaandoening. Er komen per jaar 160.000 mensen met een hersenziekte bij. De Hersenstichting vraagt uw steun en hopen op een gulle gift aan de collectant. U kunt ook uw gift overmaken op IBAN: NL18 INGB 0000 000 860 t.n.v. Hersenstichting Nederland, Den Haag.