De genomineerde foto van JELL Fotografie.
De genomineerde foto van JELL Fotografie. Foto: JELL fotografie

Marielle van Delft genomineerd voor Bruidsfoto & Film Award 2017

Stemmen n Vorige week zijn de nominaties bekendgemaakt van de prestigieuze verkiezing Bruidsfoto & Film Award 2017.

Marielle van Delft van JELL fotografie is genomineerd in de categorie family and friends. Uit een aantal van bijna 2.000 inzendingen koos de internationale jury 80 foto's en 5 films die meedingen naar een felbegeerde Bruidsfoto & Film Award 2017. De BFFA wordt dit jaar voor de 13e keer op rij georganiseerd. In de 8 fotocategorieën zijn telkens 10 foto's genomineerd. In de filmcategorie zijn 5 films genomineerd. Alle genomineerde bruidsfoto's en -films zijn te vinden op www.bffa.nl.

Maandag 22 mei 2017 worden de winnaars van de publieksprijs en vakprijs bekendgemaakt tijdens een feestelijke uitreiking.


Theatervoorstelling voor ouders

Groeien n Stichting Welzijnskwartier organiseert de ludieke theatervoorstelling 'Voor je het weet zijn ze groOt' voor ouders.

Het Welzijnskwartier organiseert dit in samenwerking met GGD Hollands Midden en zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid. 'Voor je het weet zijn ze groOt' is een ouderbijeenkomst met interactief theater. De belangrijkste thema's van de bijeenkomst zijn opvoeding, gezond eten en bewegen. Ouders krijgen op een grappige manier informatie over hun rol bij het voeding- en beweeggedrag van hun kind, en specifiek de onderwerpen ontbijten, snoepen en snacken, gamen en buitenspelen. De bijeenkomst heeft een positieve insteek. De opvoedkundige onderwerpen die aan bod komen zijn: regels stellen en afspraken maken, het goede voorbeeld geven, aandacht voor het gewenste gedrag, complimenten geven, kind aanspreken en corrigeren. Het theater vindt plaats op woensdag 1 februari in Tripodia in Katwijk en op donderdag 2 februari in de Burgt in Rijnsburg. Het start om 20.00 uur en is voor elke ouder in de regio met basisschool kinderen toegankelijk. Kijk voor meer informatie of het reserveren van kaarten op: www.welzijnskwartier.nl.


Opening kleurrijke expositie

Museum n Afgelopen zaterdag was de opening van de expostie van Margreet Polane op de bovenverdieping van het Museum van het Genootschap Oud Rijnsburg.

Margreet tekent en schildert al sinds haar kinderjaren. Ze volgde aan verschillende instituten een opleiding tot kunstenaar. Zo studeerde zij o.a. aan de Rietveld Academie in Amsterdam. Zij werkte eerst in het basisonderwijs o.a. in Oegstgeest. Later bij het Middelbaar onderwijs. Op diverse scholen in de regio heeft ze in de loop der jaren les gegeven en haar passie en enthousiasme overgebracht op haar leerlingen.

De laatste jaren heeft zij zich intensief bezig gehouden met portretschilderen naar levend model. Ook ruimtelijk werk heeft haar voorliefde. Daarnaast werkt zij vaak vrij en schildert oa. dieren, landschappen en bloemen. Haar werk is te bewonderen tot en met half april in het Rijnsburgs Museum. Deze is iedere zaterdag geopend van 13.00 tot 16.00 uur.

Kleurrijke schilderijen van Margreet Polane. | Foto: pr.