Zwemmen en chillen in Aquamar. | Foto: pr.
Zwemmen en chillen in Aquamar. | Foto: pr. Foto: pr

Winter Wonderland Poolparty

n Dansen en chillen in het water

Aquamar n Morgenavond, vrijdag 27 januari wordt in zwembad Aquamar een Winter Wonderland Poolparty georganiseerd voor de jeugd.

Verschillende discolampen verlichten het recreatiebad terwijl de laatste hits uit de speakers klinken.

Muzikale talenten DJ Stan Frijns en DJ Prevento zullen die avond vanaf 19.00 uur de lekkerste hits en mixtapes draaien. Het zwembad is geopend vanaf 18.00 uur en entree bedraagt €4,90 per persoon.

Natuurlijk is het leuk om deze avond zelf te komen zwemmen, maar samen met vriendjes, vriendinnetjes, buurtgenoten, sportmaatjes en klasgenoten is het discozwemmen nòg leuker. Als lid van Club Aquamar zwem je elke vrijdagavond tijdens het discozwemmen voor maar €4,00.

Ben je jonger dan 16 jaar en nog geen lid? Inschrijven is gratis en kan bij de receptie van zwembad Aquamar.


n Krampachtig vasthouden aan het parkeerbeleid

Ingezonden n GemeenteBelangen. De coalitiepartijen houden zich krampachtig vast aan het huidige parkeerbeleid, dat was de conclusie naar aanleiding van hun tegenstem op de motie van GemeenteBelangen afgelopen raadsvergadering.

Het huidige parkeerbeleid geeft het college het mandaat om venstertijden en gebieden aan te wijzen voor betaald parkeren. De venstertijden zijn een tijd geleden veranderd van 19.00 naar 22.00, want er was een financieel tekort in parkeren. En dit christelijke college gaat dan natuurlijk niet betaald parkeren op zondag invoeren om dit tekort te betalen, terwijl dat eigenlijk de makkelijkste oplossing is.

De verandering naar 22.00 gaf klachten vanuit verschillende verenigingen die het aantal leden zagen teruglopen, omdat er ineens na 19.00 betaald moet worden. GemeenteBelangen had er al eerder bezwaar tegen gemaakt, maar zonder succes.

Nu hebben wij een motie ingediend om het college te vragen de tijden terug naar 19.00 te veranderen. De coalitie partijen vonden het te vroeg om dit te behandelen, omdat het parkeerbeleid pas afloopt in 2018 en dit niet willen wijzigen. De SGP noemde vooral dat betaald parkeren tot 22.00 in het leven is geroepen om straatparkeren terug te dringen. Maar dan maar voor 6 dagen in week? Het lijkt erop dat de coalitiepartijen behoorlijk bang zijn voor aanpassing op het beleid, dat het college hun mandaat kwijt raakt en gedwongen wordt om op zondag betaald parkeren in te voeren… De motie werd gesteund door D66, PvdA, HvK, KK en DL, maar dat was niet voldoende.

Dus er is in 2018 met de gemeenteraadsverkiezingen zeker wat te kiezen. GemeenteBelangen blijft voor een eerlijk parkeerbeleid, dat wil zeggen tot 19.00 op elke dag van de week. Zo kunnen we ook de tarieven blijvend laag en concurrerend houden.

René Slootweg
GemeenteBelangen Katwijk


n Stortvloed van pr's bij tweede cupwedstrijden RIJC

Schaatsen n Op de Leidse IJsbaan werden vorige week zaterdag maar liefst 45 pr's gereden door de RIJC-jeugd. De teller staat nu op 125 pr's, die allemaal door sponsor Woodz Kozijnen worden omgezet in euroknaken.

De meeste pr's vielen bij de mini's (15) en welpen (13). De C-junioren en de pupillen waren in beide categorieën goed voor 7 pr's. Bij de benjamins viel 1 pr. Opvallend was dat Bo Plug (zie foto) de enige B-junior was en 2pr's reed, terwijl ze dat ook presteerde bij de vorige cupwedstrijd. Zij reed 42.00 op 1 ronde en 1.23.29 op 2 ronden en dat is knap na haar blessure om zo terug te komen.

De overige uitslagen kun je zien op de site: www.rijnsburgseijsclub.nl.

Door deze resultaten staan bij de jongens Finn Borst, Wouter van Tilburg en Nick Schouten met 5 pr's op een gedeelde eerste plaats. Bij de meisjes staan Silvie van den Bosch, Juliëtte de Mooij, Feline de Rover en Carmen Westerhoven met 5 pr's op kop in het PR-klassement.

Oproep SportGala

Voor de categorie Sport Initiatieven is de RIJC samen met IJsclub Voorwaarts genomineerd met het initiatief 'Behoud IJsbaan Leiden'.

Jan Pieter Tensen zal namens beide verenigingen in een speech van 1 minuut het initiatief toelichten, waarom het zo belangrijk is, dat er een nieuwe ijshal moet komen. Er wordt uit de 11 nominaties twee winnaars gekozen uit het publiek.

Hierbij een oproep om met zoveel mogelijk RIJC- leden of anderen, die dit plan een warm hart toe dragen te komen naar het sportgala, dat morgen, vrijdag 27 januari om 20.30 uur begint in het Dorpshuis te Valkenburg.

B junior Bo Plug in actie. | Foto: J. Klok.