Veel organisaties zijn blij met de donatie uit het Wensenfonds. | Foto: pr.
Veel organisaties zijn blij met de donatie uit het Wensenfonds. | Foto: pr. Foto: pr

Fondsen Rabobank helpen wensen uitkomen

n Feestelijke uitreiking met donaties aan organisaties

Regio n In het Leids Volkshuis in Leiden vond vorige week dinsdagavond de feestelijke uitreiking van de cheques plaats. Ruim 50 organisaties dienden vorig jaar een verzoek in bij het Rabobank Wensenfonds om een financiële bijdrage voor hun wens.

Een jury van ledenraadsleden van Rabobank Leiden-Katwijk beoordeelde de aanvragen en nomineerde 25 wensen. Hierna stemden de leden van de bank op hun favoriete wensen.

Handen uit de mouwen

Zoals Ariënne Kooter, commercieel directeur van Rabobank Leiden-Katwijk, deze avond nog eens toelichtte, wil de bank met het verstrekken van de donaties (uit een deel van de nettowinst van de bank) verbindingen tot stand brengen in de omgeving van haar klanten. Dit heeft als doel het versterken van de lokale samenleving. "Rabobank heeft een coöperatief hart", liet ze weten. Tijdens de feestelijke avond werden ook de donaties uit het Fonds Buitenlandse Projecten bekend gemaakt. In totaal was circa honderdduizend euro beschikbaar.

Belangrijk in de beoordeling is dat de initiatiefnemers ook zelf de handen uit de mouwen steken.

Veilig schoolplein

Alle organisaties die een aanvraag deden, zijn klant bij Rabobank Leiden-Katwijk. Het is hartverwarmend te zien dat velen zich inzetten voor hun medemens, buurt, sportclub of school. Mooie initiatieven worden opgestart of mede mogelijk gemaakt. Hans Oudwater, jarenlang organisator en sinds zijn pensionering betrokken als jurylid, liet weten dat de jury zeer geïnspireerd was door alle mooie ideeën die dwingen tot samenwerking.

In de gemeente Katwijk was Commissie Oekraïne Katwijk een van de gelukkigen die een cheque met een waarde van 7500 euro, uit het Fonds Buitenlandse Projecten in ontvangst mocht nemen.

Rianne Breedijk, directeur van PCBO De Schakel in Rijnsburg, mocht een cheque in ontvangst nemen met een waarde van 4.875 euro. "Geweldig! Het opknappen van onze drie schoolpleinen komt hiermee sneller dichterbij. Die willen we fraaier, groener en veiliger maken. Belangrijk, want ook andere kinderen spelen hier na schooltijd." Keuzes voor toestellen wil de school samen met de kinderen gaan maken.

"Vorig jaar verdronk een lammetje en moesten we een shetland pony helpen om uit de sloot te komen", vertelt Henny Star van Dierenweide Duyfrak. "Met deze bijdrage komt er een goed hekwerk om dit soort ongelukken of erger te voorkomen".

Ook de IJsclub Voorwaarts uit Katwijk, het Smalspoormuseum in Valkenburg en andere verenigingen in de gemeente Katwijk ontvingen deze avond een bijdrage. Een overzicht van alle donaties is terug te vinden op www.rabobank.nl/leidenkatwijk.


n Award voor Vakantiepark Koningshof

Geliefd n Tijdens de Vakantiebeurs in Utrecht was een Award uitreiking voor kampeerbedrijven uit Europa. Er waren 9 verschillende categorieën.

Ons eigen Rijnsburgse Vakantiepark Koningshof mocht zich de gelukkige winnaar prijzen in de categorie "meest familie vriendelijke camping".

De uitreiking werd verzorgd door de Engelse kampeerorganisatie Alan Rogers/ Caravan Club. We zijn super trots dat wij uit 200+ campings bekroond zijn met deze "Family Award"! Het mag gezegd worden dat Koningshof zich in de 60 jaar dat het bestaat, zich heeft ontwikkeld van kleine boerencamping naar een geliefd vakantiepark voor binnen- en buitenlande toerist met vele faciliteiten.

Dit is de reactie van Alan Rogers/ Caravan Club: Vakantiepark Koningshof in Rijnsburg is al jaren een van de favorieten van de Britse kampeerders van de British Caravan Club. En dat is vooral te danken aan de 'friendly family' die deze camping beheert. De speelfaciliteiten voor kinderen worden door de kampeerders gewaardeerd als leuk, maar ook veilig. Dat zijn o.a. een kinderzwembad, een skatebaan en de visvijver. Ook het animatieteam krijgt een pluim voor het bijzonder afwisselende programma. Tot slot heeft ook de ligging van de camping, dicht bij bekende Nederlandse bezienswaardigheden, bijgedragen aan de waardering.

De speelfaciliteiten voor kinderen worden gewaardeerd als leuk, maar ook veilig. | Foto: pr.