Afbeelding
Foto: cs

Geen Ladies' Run in 2018

circle n In 2018 is er geen LadiesRun in Katwijk. De Ladies'Circle Aan Zee, organisator van het populaire hardloop-evenement, zag het afgelopen jaar – met name door het bereiken van de leeftijdsgrens - een aantal leden vertrekken en gaat zich in het komende jaar concrenteren op het versterken van de organisatie.

Wel keert de populaire 'Wingo', een combinatie van een wijnproeverij en een bingo, weer terug. De combinatie van een bingo met mooie prijzen, een heerlijke wijnproeverij, een dosis gezelligheid en een mooi goed doel bleek al twee keer eerder een succes. De ladies van Ladies'Circle Aan Zee organiseren de Wingo in 2018 in plaats van de LadiesRun.

Ladies' Circlevoorzitter Marlies Levy vindt het jammer dat de LadiesRun niet door gaat. "We hebben er lang met elkaar over gesproken voordat we een besluit namen. In de afgelopen jaren hebben we een prachtig evenement opgebouwd, met mooie opbrengsten. Om te kunnen blijven groeien, moet je een stevige organisatie hebben. Zeker bij zo'n omvangrijk en belangrijk evenement als de LadiesRun. Aankomend jaar gaan we eerst aan de slag met het versterken van onze organisatie. In 2019 willen we de LadiesRun weer oppakken."

Wingo op 9 maart

De Wingo keert in maart weer terug op de agenda. Marlies Levy: "Al twee keer eerder hebben we prachtige bedragen opgehaald voor drie mooie doelen; een speeltoestel bij buurtcentrum de Schelp en een bijdrage voor het 'Mamacafé' in Katwijk en War Child." Dat de sfeer op beide avonden goed was, bleek uit de vele enthousiaste reacties die Ladies'Circle aan Zee achteraf ontving. "Wij kijken dan ook uit naar een derde versie aankomend voorjaar!".


Eerste filmavond van 2018 met prachtige speelfilm

bieb n De eerste filmavond in de bieb in 2018 kan weer in de agenda worden gezet. Op 10 januari om 19.30 uur staat in de Hoofdbibliotheek een film op het programma, gebaseerd op de bekroonde bestseller van schrijver Julian Barnes over vriendschap en liefde en hoe herinnering alles ingewikkeld maakt. Een charmante film, met goede acteurs die een emotioneel verhaal laten zien, wat stof geeft tot nadenken. Zijn je herinneringen wel altijd even betrouwbaar? Kunnen we onze fouten ooit nog herstellen?

Jim Broadbent speelt Tony Webster, een gepensioneerde, gescheiden man die een teruggetrokken en rustig leven leidt. Wanneer zijn verleden hem plotseling in lijkt te halen, is het gedaan met de rust. Van de moeder van zijn eerste vriendinnetje Veronica erft hij het dagboek van zijn beste jeugdvriend en studiegenoot, die destijds zelfmoord pleegde. Hij wordt gedwongen de waarheid over zijn eerste liefde en de ondraaglijke consequenties van de beslissingen die hij lang geleden maakte onder ogen te zien. Broadbents fascinerende confrontatie met de dood, zijn genadeloos haperende geheugen en nieuw leven maakt van deze film een zeer charmante en meer dan bevredigende boekverfilming.

Iedereen is welkom op deze eerste filmavond van het nieuwe jaar, op woensdagavond 10 januari om 19.30 uur in de Hoofdbibliotheek. Toegang: € 6,- voor leden en € 8,- voor niet-leden. Kaarten zijn te koop in de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg en via www.bibliotheekkatwijk.nl. Ga naar de Kaartverkoop, kies de activiteit van uw keuze, betaal met iDEAL en print uw toegangskaart(en). De zaal is open vanaf 19.00 uur.


Hardlopen voor beginners

cursus n Afvallen, meer sporten en bewegen zijn jaarlijks de meest populaire voornemens rondom nieuwjaar. Atletiekvereniging Rijnsoever start daarom op 20 januari wederom met de cursus 'Hardlopen voor beginners'. In een leuke en gezellige sfeer leer je in clubverband op een verantwoorde manier hardlopen.

Hardlopen is een makkelijke en goedkope sport, je trekt je schoenen aan en je bent weg! Daarnaast maakt het je gezond en fitter. Je verbrandt relatief meer calorieën dan bij andere sporten en valt (meestal) af. De conditie gaat omhoog en je ontwikkelt meer spierkracht. Een hardloper voelt zich meestal ook meer tevreden over haar of zijn lichaam. Je bent blij met je lichaam omdat het je in staat stelt om beter te bewegen. Hierdoor verbetert je eigenwaarde, lichaamsbeeld en zelfvertrouwen.

Vanaf dinsdag 2 januari kan online via www.avrijnsoever.nl worden ingeschreven voor de cursus 'Hardlopen voor beginners'. Ook kan worden ingeschreven bij Running Center Katwijk, Princedwarsstraat 2a.
De trainingsdagen zijn woensdagavond 19.15 uur en zaterdagochtend 9.15 uur. De cursuskosten bedragen 75 euro. Dit is inclusief inschrijving voor de Ronde van Katwijk plus een leuk en functioneel loopshirt. Meer informatie is te vinden op www.avrijnsoever.nl en via Twitter (AVRijnsoever), Facebook en Instagram (HalvevanKatwijk).