Afbeelding
Foto: Cor de Mooy

Masterclasses en play-in bij DVS op 13 januari

muziek n De Chr. Muziekvereniging Door Vriendschap Sterk (DVS) houdt op zaterdag 13 januari twee inspirerende masterclasses en een Play-in. Een uitgelezen kans voor iedereen om de muzikale kennis te verbreden en om mee te spelen met de Marchingband. Locatie is het clubgebouw van DVS aan de Nieuwe Duinweg in Katwijk.

"De dag is opgesplitst in een ochtend- en middagprogramma", vertelt Johan van Iterson van de werkgroep Marchingband. "In de morgen worden parallel aan elkaar een masterclass koperinstrumenten en een masterclass snare drum gegeven onder leiding van Frank van der Poel en Robert van den Bosch. In de masterclasses worden de deelnemers op een interactieve manier meegenomen langs verschillende thema's."

In de middag vindt de Play-in plaats. Daar zijn alle instrumenten welkom die deel uitmaken van de bezetting van de Marchingband: trompet, alt-, tenor- en baritonsaxofoon, bariton, trombone, bas en slagwerk. Onder leiding van Rob Balfoort, dirigent van de Marchingband en Robert van den Bosch wordt eerst apart gerepeteerd met de blazers en het slagwerk. "Er worden zes stukken van een verschillend karakter op een 'DVS-manier' ingestudeerd. Het laatste uur is een gezamenlijke repetitie van blazers en slagwerk. Om 17.00 uur is het publiek welkom bij de uitvoering van de ingestudeerde stukken. Natuurlijk is er tijdens de lunch, in de pauzes en na afloop ruimschoots de gelegenheid voor ontspanning en een goed gesprek."

Informatie en inschrijven

Afhankelijk van het instrument wat je bespeelt is iedereen met een solide muzikale basis welkom bij het ochtend- en/of middagprogramma. Naar keuze kan men deelnemen aan de lunch. De kosten van deelname bedragen 10 euro per persoon. Voor meer informatie en inschrijven, zie www.DVSKatwijk.nl


The Flying Stars vallen weer in de prijzen

Twirling n In maart werden er Nederlandse titels behaald voor de majorette-onderdelen. Dit resulteerde in oktober in een Europese titel. Afgelopen zaterdag 16 december werden de runner-up kampioenschappen voor twirlen gehouden in het Topsportcentrum in Almere.

Naast majorette-onderdelen doet The Flying Stars ook mee aan twirlonderdelen. Maar liefst 3 teams hebben zich weten te plaatsen voor de Nederlandse Kampioenschappen Runner-up (beginnerklasse). Eén van die teams is het senior twirlteam. Een twirlteam wil zeggen dat je voornamelijk veel techniek laat zien. Er moet bij het maken van de routine gehouden worden aan bepaalde regels. Verschillende onderdelen moeten op een bepaalde volgorde aanwezig zijn in de routine. Dit team heeft afgelopen zaterdag een eerste plaats behaald en zijn dus Nederlands Kampioen Runner-up in hun categorie geworden.
Bij een danceteam wordt er gekozen voor eigen muziek en een eigen thema. Een belangrijk onderdeel daar is dans en choreografie. Van The Flying Stars mocht er een smallteam en een largeteam meedoen in deze categorie. Het smallteam is een team in de preteen leeftijdsklasse. Meisjes van 10 t/m 14 jaar. Zij behaalden een tweede plaats, dus een zilveren medaille. Het largeteam is ons jongste juvenile team. Dit zijn meisjes in de leeftijd vanaf 4 t/m 10 jaar. Ook zij wisten zich te plaatsen voor het Nederlands Kampioenschap. Op zich al een knappe prestatie aangezien zich maar 2 teams in heel Nederland wisten te plaatsen. Als klap op de vuurpijl werden ook zij Nederlands Kampioen. We hebben het jaar dus in stijl afgesloten. Twee maal goud en één maal zilver. The Flying Stars kan terugkijken op een fantastisch twirljaar.

Na de kerstvakantie gaan wij weer met nieuwe teams starten. Kom gerust eens langs op woensdagmiddag in de gymzaal naast de Chr. Opleidingsschool aan de Parklaan. Wij zijn daar van 16.00 tot 20.00 uur. Of kijk eens op www.theflyingstars.nl of stuur een mail naar theflyingstars@hotmail.com