10 jaar Vereniging HCHWA-D

jubileum n Het begon met het kriebelende idee dat er iets gedaan moest worden voor de mensen die te maken hebben met HCHWA-D in Katwijk, en daarbuiten. Daaruit volgde een klein stukje in de krant met een oproepje: zijn er mensen geïnteresseerd om hierover mee te denken of zich aan te sluiten? Dat vormde de oprichting van de Vereniging HCHWA-D, op 13 december tien jaar geleden.

In het kader daarvan presenteerde zij woensdag hun jubileum magazine, met een terugblik op de afgelopen tien jaar in de vorm van interessante interviews en waardevolle verhalen. Het magazine is gratis verkrijgbaar en binnenkort op verschillende plekken in Katwijk te vinden en online via http://www.hchwa-d.nl/nieuws/jubileum-magazine-tienjarig-bestaan/.

De vereniging is meer dan honderd inloop- en thema-avonden, duizenden beantwoorde vragen en tientallen meetings met zorgprofessionals en onderzoekers verder en kijkt met trots terug op de afgelopen tien jaar. Langzaamaan wordt met veel inzet het taboe rondom de Katwijkse Ziekte doorbroken en daarnaast is de bal van het onderzoek naar een eventueel medicijn weer gaan rollen. De vereniging HCHWA-D hoopt natuurlijk dat ze daarmee uiteindelijk overbodig worden, maar zolang ze dat nog niet zijn, blijven zij zich ten volle inzetten voor allen die met HCHWA-D te maken hebben.


Acht gelukkige winnaars voor Like & Winactie DIT! is Katwijk

likes n DIT! is Katwijk organiseerde de afgelopen weken voor de tweede keer een grootschalige like & winactie, en met succes! De bijbehorende video werd zo'n 700 keer gedeeld en de actie leverde bijna 300 extra volgers op voor de Facebookpagina. En natuurlijk waren er ook gelukkige winnaars!

De actie duurde van 10 november tot 10 december. In deze periode konden de deelnemers een video over het gezellige horeca-aanbod in Katwijk delen via de Facebookpagina van DIT! is Katwijk. Wanneer ze ook nog de pagina een like gaven, maakten ze kans maken op een etentje voor twee personen bij een van de acht deelnemende restaurants!

Na veel delen, liken en reageren op de video, is de actie inmiddels beëindigd. De gelukkige winnaars zijn: Dicky Heemskerk, Kristel van Starkenburg, Marianne Barnhoorn, Michelle Wijnands, Martin van der Plas, Samantha van Werkhoven, Sebas van Delft en Simon van Rossum. Gefeliciteerd allemaal!

Op 14 december kregen zij hun prijs uitgereikt bij een van de partners bij de like & win actie: Brasserie Buitenhuis. Ook vertegenwoordigers van de andere deelnemende restaurants waren natuurlijk uitgenodigd om te prijsuitreiking bij te wonen.