Clubs halen € 14.323,- op met Grote Clubactie

clubactie n Lotenverkopers van de Grote Clubactie zijn ook dit jaar weer fanatiek aan de slag gegaan voor hun sport-, cultuur- of hobbyvereniging. De opbrengst in Katwijk is in totaal € 14.323,-. Gezamenlijk is er 8,9 miljoen euro opgehaald met 5.500 deelnemende verenigingen.

Dit jaar deden in Katwijk de volgende verenigingen mee: Muziekvereniging Harmonie Katwijk met een opbrengst van € 1.200,00; Zwem- en Poloclub Katwijk met een opbrengst van € 3.453,60; Voetbalvereniging Katwijk met een opbrengst van € 5.092,80; Volksdansgroep Katwijk met een opbrengst van € 300,00; Katwijkse Badminton Club met een opbrengst van € 100,80; Sportvereniging Katwijk Rijn (S.K.R.) met een opbrengst van € 4.176,00.
Veel verenigingen in Nederland zijn afhankelijk van sponsoring en andere initiatieven voor extra financiële middelen. Er is geld nodig om te kunnen groeien en goede faciliteiten aan leden te kunnen bieden. De Grote Clubactie speelt hierin een grote rol. Maar liefst 80% van de opbrengst van de loten gaat direct naar de verenigingen.


OV verloot kerstbouten

verloting n Op zaterdag 23 december houdt de Oranjevereniging haar traditionele kerstboutverloting in De Roskam vanaf 15.00 uur. Het is altijd oergezellig in de huiskamer van Katwijk aan den Rijn wanneer het rad weer draait en de prijzenregen over de aanwezigen neerdaalt.

Kippen, konijnen, rollades, karbonades, flessen drank en wijn, vleesbonnen, kerststukjes en gourmetschotels zullen die dag een nieuwe eigenaar krijgen.
Naast, een gezellige middag voor het hele gezin in de gezellig versierde Roskam is er veel kans op een mooie prijs. Daarnaast steunt men door het kopen van de lootjes de Oranjevereniging.
Men wordt opgewacht door de Kerstman die bezoekers verwelkomt met glühwein. Er is een gebakken visje, gebakken op een houtvuur. Voor de kleintjes is er een levende kerststal opgebouwd op de Turfmarkt met schaapjes en de ezel. Ook is er voor de kinderen gelegenheid om kerststukjes te maken.


Afgeschreven materialen

uitgelezen n Tot en met zaterdag 30 december verkoopt Bibliotheek Katwijk de afgeschreven materialen.

De verkoop wordt tijdens de openingsuren gehouden in de Hoofdbibliotheek aan de Schelpendam én in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever aan de Hoorneslaan. Wie voor een zacht prijsje iets wil aanschaffen dat nooit meer ingeleverd hoeft te worden bij de bieb, moet zeker even komen snuffelen. Altijd leuk! De prijzen zijn: € 0,50 per afgeschreven boek of 3 voor € 1,00.