Jubileum voor Stichting Sint en Pietenactie

twintig n Stichting Sint en Pietenactie vierde dit jaar een jubileumjaar. Al 20 jaar zetten vrijwilligers zich in om geld op te halen voor goede doelen. Ook dit jaar organiseerden ze wederom een grootse Lichtjesoptocht in de Zwaaikom en vele huisbezoeken met Sint en Pieten.

De Sint en Pieten kwamen op de meeste bijzondere plekken terecht in de regio. Tijdens zwemlessen van de KRB, bij het management van 's Heeren Loo, diverse sportverengingen, de voedselbank, de intocht in Katwijk aan Zee, 's Heeren Loo huizen voor mensen met een beperking en diverse bedrijven. Daarnaast is het rond 5 december zeer druk met huisbezoeken en basisscholen. Ook de persoonlijke videoboodschappen van de Sint waren dit jaar een schot in de roos. De kinderen waren enorm verrast toen Sint en Piet ze toesprak. De sintperiode duurde dit jaar 1 week korter, maar des ondanks zijn er weer bijna 200 bezoeken door de 130 vrijwilligers gerealiseerd.

De kinderen van hun vaste adressen groeien met ze mee, maar ze willen nog altijd bij de Sint op schoot. Inwoners van de Gemeente Katwijk kennen de stichting inmiddels, zo kregen ze tijdens de Lichtjesoptocht waar naar schatting 800 mensen en kinderen aan deelnamen een spontane donatie van iemand aan de kant van de weg. De stichting ontving ook een nominatie voor de vrijwilligersprijs van het jaar door de Gemeente Katwijk.

Het opgehaalde bedrag wordt dit jaar eerst gebruikt voor nieuwe materialen. Er zijn investeringen nodig om er mooi uit te blijven zien, want kwaliteit blijven bieden is erg belangrijk. Het bedrag wat overblijft gaat als surprise gift naar een lokaal goed doel. De Sint en Pietenactie wil iedereen bedanken voor het boeken van de Sint en de vele sponsors die de stichting jaarlijks steunen.


Kerst met De Vrolijke Noot

kerstzang n Op vrijdag 15 december, van 19.30 tot 20.45 uur is er in de H. Joannes de Doperkerk aan de Kerkstraat 70 een vrolijke kerstsamenzang zijn met kinderkoor De Vrolijke Noot.

De Vrolijke Noot zal enkele mooie kerstliederen ten gehore brengen, waar men heerlijk naar kan luisteren. Maar de nadruk ligt op de samenzang waar de kinderen met een vast en zeker volle kerk mee willen zingen.
De kerkdeuren gaan om 19.00 uur open. Alle teksten, met pakkende kerstillustraties, worden via de beamers gepresenteerd. De toegang is gratis. Er is na afloop een deurcollecte om de onkosten te bestrijden.