De Muziekschool treedt op tijdens de kerstmiddag in de bieb. | Foto: PR
De Muziekschool treedt op tijdens de kerstmiddag in de bieb. | Foto: PR Foto:

Kerstmiddag met de Muziekschool

bieb n In de Hoofdbibliotheek en Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever wordt op woensdagmiddag 20 december tussen 14.00 en 16.00 uur een gezellige kerstmiddag gehouden voor jonge kinderen.


Muziekschool Katwijk brengt tijdens deze kerstmiddag tweemaal een bijzondere, muzikale kerstvertelling: in de Hoofdbieb van 14.00 tot 14.30 uur én in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever van 15.00 tot 15.30 uur. Op beide plekken zal muziekdocente Lilian van de Peet een kerstsprookje over de familie Muis vertellen, ondersteund door muziek van een mooi fluitensemble onder leiding van fluitjuf Marieke van der Horst.

Het wordt niet alleen een vertelling, er zullen ook bekende en minder bekende kerstliederen bij klinken en daarnaast zal de vertelster ook met alle aanwezige kinderen muzikale spelletjes doen. Een interactief gebeuren dus, waarbij iedereen mag komen luisteren en kan meedoen.

De kinderen gaan daarna met elkaar minikerstbomen vouwen én versieren uit oude boeken. Muziekschool Katwijk zorgt voor een muzikale kerstvertelling. Natuurlijk mogen de boompjes daarna mee naar huis. De toegang is gratis.