Top2000-dienst

pop n De Dorpskerk houdt op zondagavond 17 december, aanvang 18.30 uur, voor de tweede maal een Top2000-dienst. Deze avond haakt aan bij de traditionele Top2000 van NPO Radio 2.

In de Top 2000 staan veel nummers met inhoud: nummers die emoties aanspreken, kippenvel geven en herinneringen oproepen. Sommige nummers gaan expliciet over geloof of God, zoals 'What if God was one of us' van Joan Osborne. Andere blijken bij nadere beschouwing te gaan over belangrijke levenservaringen als liefde, dood en troost.

Gospelkoor Living Words en gospelband TOV vertolken weer op enthousiaste wijze de nummers. Diverse gemeenteleden zullen hun persoonlijke verhaal eraan verbinden.

De toegang is vrij. Wel is er een collecte voor kosten en Compassion. Vijf moedige Dorpskerkers gaan letterlijk en figuurlijk hun grenzen verleggen om kansarme kinderen op de Filipijnen een betere toekomst te bieden. Tijdens en na afloop van de dienst wordt hier meer over verteld.


Zangdienst in de Ontmoetingskerk

magnificat n Op zondag 17 december wordt er in de Ontmoetingskerk aan de Nieuwe Duinweg 64, weer een zangdienst gehouden. Het thema is 'De lofzang van Maria'. Ds. Smit zal in deze dienst voorgaan. Muzikale medewerking wordt verleend door het christelijk gemengd koor Cantate Deo o.l.v. Jeroen Bosman. Aanvang van de dienst is om 18.30 uur. Vooraf aan de dienst wordt er een aantal liederen gezongen.


Afgeschreven materialen

uitgelezen n Rond de kerstvakantie verkoopt Bibliotheek Katwijk de afgeschreven materialen.

Vanaf vrijdag 15 t/m zaterdag 30 december kan iedereen weer lekker grasduinen tussen de materialen die niet langer tot de collectie van de bibliotheek behoren. De verkoop wordt tijdens de openingsuren gehouden in de Hoofdbibliotheek aan de Schelpendam én in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever aan de Hoorneslaan. Wie voor een zacht prijsje iets wil aanschaffen dat nooit meer ingeleverd hoeft te worden bij de bieb, moet zeker even komen snuffelen. Altijd leuk! De prijzen zijn: € 0,50 per afgeschreven boek of 3 voor € 1,00.