Vierkorenconcert in de Nieuwe Kerk

vrede n Vrijdag 15 december belooft een heel bijzondere avond te worden in de Nieuwe Kerk van Katwijk. Op deze avond geven de vier besturen van Mannenzangroep Sion, Katwijks Jong mannenkoor Sjir el Shaddaï, Jongerenkoor Deï Gratia en familiekoor Ichthus het vierkoren kerstconcert 'Vrede op aarde' in de Nieuwe Kerk.

Het wordt een muzikale avond voor en door de inwoners van Katwijk met veel samenzang. Uiteraard zijn de plaatselijke koren ook afzonderlijk te beluisteren met prachtige kerstnummers die ze ten gehore zullen brengen. Ds. J. Koppelaar zal deze avond enkele gedichten voordragen. De koren worden deze avond begeleid op het orgel door André Hobo en op de vleugel door Arjan Wouters.

Het leven van Jezus stond in het teken van delen. Stichting Charité brengt dit in de praktijk door hulp te verlenen in Wit Rusland aan christelijke gemeenten, zorginstellingen en mensen die in geestelijke en/of materiële nood verkeren. De hulpverlening bestaat onder meer uit: het beschikbaar stellen van Bijbels en andere christelijke lectuur en het verstrekken van financiële middelen, voedsel, kleding en medicijnen.
De collecte is bestemd voor het werk van stichting Charité. De toegang is vrij. Aanvang 20.00 uur. De Nieuwe Kerk Voorstraat 79 is open om 19.30 uur.


Kerst in de Coligny

kerst-inn n Op eerste kerstdag vindt weer de jaarlijkse Kerst-Inn plaats in het wijkcentrum de Coligny, wijkcentrum van Wijkvereniging Koestal-Overduin-Zanderij.

Al veertig jaar houdt het Kerst-Inn comité op de eerste Kerstdag een samenkomst voor ouderen en alleenstaanden uit de KRV-gemeenten. De dag bestaat uit veel gezelligheid, zo worden er met elkaar kerstliederen gezongen en naar de kersttoespraak van de Koning geluisterd. Dit natuurlijk onder het genot van een hapje en een drankje. 's Middags wordt er een diner geserveerd en de dag wordt afgesloten met koffie en broodjes. De toegang is gratis, maar er wordt wel gecollecteerd voor de kosten van deze dag.


De Kerst-Inn begint om 11.00 uur. Men wordt dan ontvangen met een kopje koffie met banket.

Wie eerste Kerstdag in het gezelschap van anderen in een gezellige sfeer wil doorbrengen, kan zich vóór woensdag 20 december opgeven bij de familie Plug, tel. 4015286.