Armeens gezin terug in Katwijk

azc n Voorlopig is het Armeens gezin Baghdasaryan terug in Katwijk in het AZC waar het op 15 november in de vroege morgen op wrede wijze werd afgevoerd naar het Detentiecentrum in Zeist. Van daar uit werden zij tijdelijk naar Emmen overgebracht maar sinds vorige week donderdag verblijven zijn weer in hun 'vertrouwde' omgeving.

Door Piet van Kampen

Het gezin woont al zeven jaar in Nederland waarvan vijf jaar in het asielzoekerscentrum in Katwijk en wordt gevormd door vader Samuël, moeder Arphine, dochters Ruzanna (14) en Ani (9). Na hun uitzetting kwamen er acties los. Klasgenoten van Ruzanna en vrienden sprongen op de bres.

Frank van Delft (34) heeft het gezin leren kennen en er ontstond een wederzijdse band. Hij nam een advocaat in de arm en via gerechtelijke procedures en een uitspraak van de rechtbank in 's-Hertogenbosch mocht het gezin in Nederland blijven. De voornaamste reden was dat de ernstig zieke vader Samuël niet naar zijn land terug kan. Hier voor loopt nog een andere procedure en staat hen binnenkort opnieuw een rechtszaak te wachten.
Afwachten

Van Delft is uiteraard blij dat het gezin weer terug is in het AZC. 'Maar het blijft afwachten en het is allemaal nog onzeker wat er in de komende tijd gebeuren gaat'. Ook voor hem is het afwachten. Tot op heden hebben zijn inspanningen vruchten afgeworpen maar voor hoe lang? Zowel het gezin, klasgenoten en met name Van Delft leven in het ongewisse.


Kerstviering COBK

kerstmiddag n Op maandag 18 december houdt de COBK de jaarlijkse kerstmiddag in de grote zaal van het Anker aan de Voorstraat.

De middag begint om 14.00 uur, de zaal gaat om 13.30 uur open. Ds. J.B. Alblas zal de kerstmeditatie verzorgen, er is koor- en samenzang, een declamatie en mevr. Kuijt-de Mooij hoopt een kerstverhaal te lezen. De middag wordt besloten met een gezamenlijke broodmaaltijd. De middag duurt tot ongeveer 17.45 uur.