Afbeelding
Foto:

Haydns scheppingsverhaal door twee oratoriumkoren

SChöpfung n Het Katwijkse oratoriumkoor Excelsior brengt samen met haar zusterkoor (Christelijk Oratoriumkoor) uit Woerden Haydns klassieke meesterwerk Die Schöpfung ten gehore. Er is een uitvoering op vrijdag 2 februari in de Dorpskerk van Katwijk en één op zaterdag 3 februari in de Bonaventurakerk in Woerden.

Medewerking aan dit grootse vocale werk voor koor, orkest en drie solisten verlenen het Nederlands Begeleidingsorkest, de sopraan Nicole Fiselier, de tenor Joost van Velzen en de bas Robbert Muuse. Petra Somlai speelt op een klassieke fortepiano. Het geheel staat onder muzikale leiding van dirigent Wim van Herk.

Begeleidingsorkest

Het Nederlands Begeleidingsorkest heeft zich gespecialiseerd in het begeleiden van koren en paart al twintig jaar lang vakmanschap aan bevlogenheid. Nicole Fiselier studeerde klassieke zang en is een geliefde oratoriumsoliste. Joost van Velzen vertolkte diverse opera- en theaterrollen en is eveneens een veelgevraagde solist. Robbert Muuse is internationaal bekend als liedzanger en zong tientallen operarollen en concertwerken.

Pianiste Petra Somlai, huidige repetitor van koor Excelsior, studeerde moderne piano in Boedapest en fortepiano en klavecimbel in Amsterdam en Den Haag. Zij geeft concerten door heel Europa. Wim van Herk, lange tijd vaste dirigent van Excelsior, studeerde koor- en orkestdirectie en piano in Arnhem. Hij treedt regelmatig op als gastdirigent.

Aanvang van het concert in de Dorpskerk van Katwijk op 2 februari is om 20.00 uur. De kerk is om 19.30 uur open.

Kaarten kosten € 30,00 en zijn verkrijgbaar bij de koorleden van Excelsior en bij de Christelijke boekhandel Het Baken, Secr. Varkevisserstraat 37. Informatie ook op www.excelsiorkatwijk.nl.