Van links naar rechts Wilbert Star, Jan Willem Ypma, Arie Balkenende, Martin Noort en Willem Vriend. | Foto: PvK
Van links naar rechts Wilbert Star, Jan Willem Ypma, Arie Balkenende, Martin Noort en Willem Vriend. | Foto: PvK Foto:

Jubilerend Van Wezel verblijdt drie lokale goede doelen

Doel n Vorige week donderdag was er een gezellig onderonsje bij Van Wezel accountants- en adviesbureau in Rijnsburg. Niet elke dag taart bij de koffie maar voor deze gelegenheid wel.

Door Piet van Kampen

De 40-jarige accountants- en adviesbureau trakteerde niet alleen op gebak, maar had ook –en dat is veel belangrijker- een mooi bedrag weg te geven aan Stichting De Brug (Katwijk), Stichting Oekroe (Rijnsburg) en Stichting Herberg Welgelegen (Valkenburg). Zij waren er te gast bij de directie.

Jubileum

Van Wezel vierde onlangs haar 40-jarig bestaan in Huis ter Duin in Noordwijk. Van de klanten en relaties wilde de directie geen bloemetje, een wijntje of iets anders in de geschenkensfeer. Zij verzochten de gasten om iets te doneren voor het goede doel. Er werd een fraai bedrag van € 13.500,- bij elkaar gebracht. Namens het bedrijf overhandigde Arie Balkenende:de cheque aan de vertegenwoordigers Jan Willem Ypma (De Brug), Jaap de Mooij (Oekroe) en Martin Noort (Herberg Welgelegen). 'Wij hebben bewust voor goede doelen binnen onze gemeente gekozen. Verdeeld over de drie dorpen. Het past bij ons om organisaties die sociaal bezig zijn en zich inzetten voor de gemeenschap te belonen. Het is goed om te doen', lichtte hij de keuze van de gift toe. Alvorens de cheque te overhandigen dook Balkenende kort even in de geschiedenis van het 40-jarige bedrijf. 'Maar', zo sprak hij daarna met een glimlach, 'Jullie moeten het bedrag met z'n drieën delen'.

Verrast

De drie vertegenwoordigers waren uiteraard blij verrast met de financiële donatie. Jan Willem Ypma: 'Ik ben blij verrast en het is bijzonder als mensen op deze manier ook aan ons denken', betuigde hij zijn oprechte dank. Jaap de Mooij was eveneens in z'n nopjes met de gift. 'Het geld komt ten goede aan de kinderkampen in Leusden en aan de projecten in Oekraiene. Je moet die smoeltjes van de kinderen eens zien hoe blij ze zijn met ons werk'.

Martin Noort: 'Ik vind het ontzettend leuk dat wij hier zitten en het geld komt goed terecht bij ons eigenzinnige project', klonk hij dankbaar. 'Jullie hebben ons bij dit project gesteund en begeleid.'