Knappe overwinning Grasshoppers Dames 1 in Bemmel

basketball n Solar-systemen Grasshoppers heeft afgelopen zaterdag een prima prestatie geleverd door Lekdetec.nl in eigen huis te kloppen. Het publiek in Bemmel zag in een attractieve wedstrijd twee ploegen die elkaar weinig toegaven. In de spannende slotfase trok de ploeg van Rick Driessen de overwinning knap naar zich toe.

Het begin van de wedstrijd laat een wisselend scoreverloop zien. Na een 2-6 start neemt de thuisclub de leiding weer over (10-6). Daarna toch weer Grasshoppers via de makkelijk scorende Deborah Vos (14-12), die in deze periode 11 punten weet te noteren. Een 8-0 run van Lekdetec gevolgd door een 5-0 run van Solar-systemen Grasshoppers bepaalt de 1e periodestand (20-19).

In eerste instantie kan Lekdetec verder uitlopen (33-24), onder andere door van afstand Fenne van der Wielen met 9 punten uit 3 driepunters en via de Amerikaanse Cornelia Fondren en Sarah Curran. Grasshoppers kan aanhaken via scores van Ilse Kuijt, Ingrid van der Plas, Noor Driessen en Iris Govers van de vrije worplijn (39-38), maar het Amerikaanse duo zette de thuisclub toch weer op een grotere voorsprong. Ruststand 46-38.

Een prima derde kwart van Solar-systemen Grasshoppers zorgt voor de aansluiting in de wedstrijd. Met 3 drietjes op rij van Ingrid vd Plas, Mia Hordijk en Ilse Kuijt wordt de achterstand verkleind (52-47). Grasshoppers geeft in deze periode weinig vrije schoten weg en omdat zelf wel het netje steeds wordt gevonden door onder andere Marieke van Schie, Mia Hordijk, Ilse Kuijt en Noor Driessen, is de stand met nog 1 kwart te gaan weer gelijkgetrokken (58-58).

Het publiek in Bemmel ziet een superspannend 4e kwart waar de thuisploeg in eerste instantie de leiding neemt. De Amerikaanse Cornelia Fondren neemt bijna al de Bemmelse scores voor haar rekening. Aan Katwijkse zijde zijn het Deborah Vos en Noor Driessen die elkaar scorend afwisselen. Via een stand van 68-63 halverwege weet Grasshoppers aan te haken (72-73) via Ilse Kuijt en met nog een halve minuut te gaan is de stand gelijk (75-75). Een mooie score van Mia Hordijk zet de Katwijkse ploeg op voorsprong en omdat Bemmel niet meer weet te scoren kan de Katwijkse ploeg de wedstrijd gecontroleerd uitspelen en mag Ilse Kuijt - die ook word verkozen tot woman-of-the-match – de wedstrijd van de vrije worplijn beslissen. Eindstand 75-79.


Scores: Ilse Kuijt 23pt, Deborah Vos 18pt, Noor Driessen 10pt, Ingrid vd Plas 9pt, Mia Hordijk 9 pt, Marieke van Schie 6pt, Iris Govers 4pt, Tamlyn de Groot, Alissa vd Plas.

Volgende week zaterdag speelt Solar-systemen een thuiswedstrijd tegen koploper Dozy-Den Helder. Aanvang van de wedstrijd is 19.45 uur.


ProjectM in De Branding

band n Op zaterdag 9 december heeft cafe de Branding in de kelder weer een lokale topband staan. Deze keer is het ProjectM, een band met zes zeer ervaren muziekanten die garant staan voor een lekker avondje muziek!

Met veel plezier en soms verpakt in een ander jasje brengt ProjectM een mix van nummers uit de jaren zestig tot heden. De band heeft een zangeres en twee zangers die elkaar afwisselen, of met z'n tweeën en soms zelfs met z'n drieën tegelijk op het podium staan. Volop afwisseling op het podium dus! Neem daarbij een dansbare en herkenbare maar niet altijd voorspelbare setlist en je hebt een topavond met deze band!

Het spektakel van Project M begint om half 10. De entree is zoals alle lokale bandoptredens gratis. De Branding/kelder bevindt zich op Voorstraat 12.


Vierkorenconcert "Vrede op Aarde"

concert n Vrijdag 15 december belooft een heel bijzondere avond te worden in de Nieuwe Kerk. Op deze avond organiseren de vier besturen van Mannenzangroep Sion, Katwijks Jong mannenkoor Sjir el Shaddaï, Jongerenkoor Deï Gratia en familiekoor Ichthus het inmiddels traditionele vierkoren kerstconcert "Vrede op aarde" in de Nieuwe Kerk van Katwijk.

Het wordt een prachtige muzikale avond voor en door de inwoners van Katwijk en het unieke aan deze avond is, dat het publiek gevraagd wordt op deze avond veel kerstliederen met de koren mee te zingen. Uiteraard zullen de plaatselijke koren ook afzonderlijk prachtige kerstnummers ten gehore brengen. Ds. J. Koppelaar zal deze avond enkele gedichten voordragen. De koren worden begeleid op het orgel door Andre Hobo en op de vleugel door Arjan Wouters.

Wit Rusland

Kerstfeest is een feest waarbij we mogen denken aan de geboorte van Jezus. Het leven van Jezus stond in het teken van delen. Stichting Charité brengt dit in de praktijk door hulp te verlenen in Wit Rusland aan christelijke gemeenten, zorginstellingen en mensen die in geestelijke en/of materiële nood verkeren. De hulpverlening bestaat onder meer uit: het beschikbaar stellen van Bijbels en andere christelijke lectuur en het verstrekken van financiële middelen, voedsel, kleding en medicijnen. Het is toch prachtig om dit jaar bij te dragen aan onze naasten en geloofsgenoten in Wit Rusland? Uiteraard is de collecte ook bestemd voor het werk van stichting Charité.

De toegang is vrij. Aanvang 20.00 uur. De Nieuwe Kerk is open om 19.30 uur. Iedereen is hartelijk welkom!