RVV speelt voor Sint bij Taurus

volleybal n Na de eclatante 4-0-overwinning op Shot uit Culemborg traden de volleyballers van RVV afgelopen zaterdag aan in het volleybalbolwerk Taurus in Houten. Na vier wisselvallige sets speelden de Katwijkers in de beslissende vijfde set tegen het derde herenteam voor Sinterklaas en verloor met 3-2.

Net als tegen Shot opende RVV sterk met volop servicedruk. De nodige hulp van de tegenstander zorgde voor een misschien wel iets te makkelijke setwinst (18-25). Aan het eind van de eerste set werd al duidelijk dat Taurus meer in hun mars had dan dat ze tot dat moment lieten zien. Taurus opende de stweede set met een zeer sterke service serie en liep direct uit naar een 6-0 voorsprong. De servicepass van RVV bleek een zorgenkindje in die set. En was daar eindelijk wel de juiste pass, dan ontbrak het aan scherpte in de afronding. Helaas faalde ook de arbitrage op de momenten dat RVV wel een punt dacht te maken, waardoor de emoties te hoog opliepen. Het werd een set om heel snel te vergeten vanuit Katwijks perspectief (25-9).

De derde set was iets beter, maar RVV kreeg het nog niet op de rit. Ook deze set kreeg RVV de service niet voldoende onder controle en het ontbrak aan scorende capaciteiten. Wel moet gezegd worden dat de verdediging van Taurus zeer goed functioneerde. Het was geen incident dat de libero van de thuisploeg de meest onmogelijke ballen van de grond af hield. RVV verloor de set met 25-16.

In de vierde set keerde het tij. RVV kwam heel langzaam beter in de wedstrijd kwam steeds meer tot scoren. Het liet zien dat zij het niet verdienden om in Houten met een 3-1 verlies van het veld af te stappen. RVV trok de set naar zich toe met 19-25, waarna ook de vijfde set een prooi had moeten zijn voor RVV. De mannen van Nico Halsema pakten een voorsprong van 1-5 en zaten op rozen. Normaliter geef je een dergelijke voorsprong in de korte vijfde set niet meer weg, maar RVV liet zich meeslepen door de tijd van het jaar en hield pakjesmiddag. In een recordtempo lieten de volleyballers Taurus terugkomen en bij de veldwissel stond RVV zelfs met 8-7 achter. De Katwijkers bleven knokken, maar hadden niet meer de dominantie van de eerste en vierde set. Het resulteerde in een 13-13-stand in de eindfase. De laatste twee punten speelde RVV opnieuw voor Sint en schonk het Taurus de overwinning (15-13).